HENT hírlevél

Lemásolta egy olasz tévécsatorna a BBC táncos műsorát

Szerzői jogi jogsértéssel vádol a BBC Worldwide egy Silvio Berlusconi érdekeltségébe tartozó olasz tévécsatornát. A BBC szerint az adó engedély nélkül másolja több mint 35 országban bemutatott táncos műsorát.

Baila! címmel mutatja be az olasz Canale 5 e hónap folyamán új táncos showműsorát, amely a BBC Worldwide szerint a Nagy-Britanniában Strictly Come Dancing, az Egyesült Államokban pedig Dancing With The Stars címen futó műsort másolja engedély nélkül. Az eredetileg brit produkció licencét már 35 országban értékesítette a BBC, köztük Olaszországban is, ahol az engedélyezett verziót a Rai csatorna vetíti.


A BBC szerzői jogainak megsértése miatt bírósághoz fordult, és eljárást indított a Canale 5 tulajdonosa, a Mediaset ellen, amely cégcsoport birtokosa Silvio Berlusconi, Olaszország miniszterelnöke. A bíróság az első meghallgatást szeptember 23-án tartja. A BBC szerint elengedhetetlen, hogy a médiacég szerzői jogainak megsértése ellen fellépjen. Olasz licencpartnere, a Rai hasonló okok miatt már szintén beperelte a Canale 5 tulajdonosát.

A BBC News értesülései szerint a Mediaset tagadja a jogsértés elkövetését. Érvelése szerint a műsor nem a brit, hanem egy mexikói műsor, a Dancing For A Dream produkció alapján készült. A cég elnökhelyettese, a miniszterelnök fia, Pier Silvio Berlusconi szerint ugyanakkor produkciójuk teljesen egyedi. A brit verzióban hétről hétre a tánc műfajában amatőr hírességek mutatják meg tudásukat profi partnerük mellett. Az olasz műsorban a celebritások civilekkel táncolnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!