Szekeres Viktor

James Cameron megint kiakadt

James Cameron ismét kinyilvánította nemtetszését Hollywood trendjei iránt. Nemrég még a sok konvertált 3D-s film dühítette fel a rendezőt, most pedig a nevetséges franchise-ok váltották ki a haragját.

James Cameron a Spiegelnek adott interjújában ismét nemtetszésének adott hangot Hollywooddal, illetve az álomgyár által az utóbbi időben felvett irányvonalakkal kapcsolatban. Ezúttal haragját a Battleship című Peter Berg akciófilm váltotta ki, mely a népszerű Torpedó táblás játék alapján fog készülni 200 millió dolláros költségvetésből.

"Válságban van a történetmesélés, most pedig a Torpedóból akarnak filmet készíteni. Ez a totális kétségbeesés. Hollywoodban mindenki tudja, hogy milyen fontos, hogy a film már a moziba kerülése előtt brand legyen. Ha olyan jól ismert márkanévről van szó, mint a Harry Potter vagy a Pókember, akkor a készítők máris hatalmas előnnyel indulnak. És ebben rejtezik a probléma is. Mert ezek a franchise-ok egyre nevetségesebbek lesznek. Torpedó. Ez a mozi értékét degradálja." - válaszolta egy kérdésre James Cameron, aki az információk szerint még nem olvasta a Battleship forgatókönyvét

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #88
    ...leszarom hogy jó vagy nem, de az felháborit ahogyan eladták egyszerűen vérlázitó ömlengés ment körülötte. nem tisztel Fanboy ne irjad hogy nem is , már csak az ezsgén a cikkek fele ezzel volt tele, a tévé meg a müsoridejének legalább két százalékát avatarral töltötte tele , ...amugy meg ugyse állok le flémelni akármekkora pofátlanság is a részemröl............no merre is van a bensedinem..........
  • sandor8206 #87
    teljesen igazad van mindenben, kivéve hogy a Titanic (főleg ez) és az Avatar milyen helyet képvisel a művészeti rangsorban, hulladék-e vagy nem, valakinek az is művészet, hogy ki megy egy ember a színpadra és belepisál egy pohárba, más emberi testeket preparál, más csak összepaccsmagolja vásznat, míg más próbál minél realisztikusabb lenni a vásznon, a maga kis világában és irányzatában mind művészi, de hogy mennyire az már tök szubjektív.

    DE a pro kontra dologban teljesen igazad van és kijelenthetjük, hogy az Avatar az emberek többségének tetszett, nem mindenkinek de olyan film még nem született és ez TÉNY! Mert ha mindenképpen megakarjuk határozni, ami azért lehetetlen hisz nem tudunk minden embert megkérdezni aki látta és elemezni az adatokat, de egy közelítő és sejthető benyomást azért le lehet venni a meglévő adatokból, rotten, imdb, bevételek (akár több hétről-hétre lebontva) és főleg a sima 2D-s DvD-k Blurayek eladása, ezek mind pozítiv irányba mutatnak az Avatar megítélésére a nagyközönség irányából.

    Nagy bevétel nem egyenlő a jó filmmel, ez igaz! De ugyanúgy lehet egyenlő. ect. ect. De mi a jó film? Ez kézzelfogható? Van rá fogalom, meghatározás, képlet? Ki mondja meg? Szubjektív vélemény, ennyi. Avatar valakinek jó valakinek nem, ezen felesleges is vitatkozni.

    +3D ne keverjük ide, mert nem mindegyik 3D-s film hozz 2,7 milliárdot ha csak a 3D számítana (Pl most hasal egy kicsit a Tron2, Narnia 3 meg oltári bukás). A 3D arra volt jó, hogy megnővelje a jegybevételt DE az akkor is lett volna (hasraütök) 1,5-2 millárd ha nincs, jegy/db-ra ugyanannyian vagy annyian megnézték volna vagy nem, de ezt se lehet eldönteni pro és kontra sem.

    Jó/értékes dolgokkal kapcsolatban nem tudok veled vitatkozni, mert kézzel foghatatlan
  • NEXUS6 #86
    "az a baj, hogy az avatar fikázók annyira próbálják bizonyítani, hogy mennyire nem jó az avatar (ami gyakorlatilag tök mindegy), hogy még hülyeségeket is írnak, + erős szövegértelmezési gondjaik is vannak"

    Egy műalkotásnak egyetlen fokmérője van, mégpedig, hogy teccik, vagy nem teccik az embereknek. A többi maszlag, akár pro, akár kontra.

    Az, hogy a film gazdaságilag bejött 2 dolgot jelent: viszonylag sokan megnézték és, hogy a 3D jó üzlet!:)

    Nem jelenti azonban, hogy akik megnézték azoknak mindnek teccett is, és azt még kevésbé jelenti a nagy bevétel, hogy a film, mint művészi alkotás valóban értékes. A Titanic dettó. Rengetegen látták, művészeti szempontból ugyan olyan hulladék, mint az Avatar, akik látták, annak a fel meg rühelli.

    Ja és még valami: az, hogy egy film korszakos, mert jelentős hatása van, amilyen az Avatarnak is, még szintén nem jelenti, hogy jó/értékes.
    Amikor beindult a 3D hangzású mozi, meg a DVD akkor talán a Ryan közlegény volt az a film, ami most az Avatar. Szerintem az 1000X jobb volt, de ízlések ugye.
  • Justil #85
  • Barakukk #84
    Meg a másik, hogy már megint többen felszólalnak, hogy hiányolják az eredeti történeteket, és az azokat vetítő mozik pedig éppen csődbe mennek. Itt is meg kell ragadnom az alkalmat, tessék elmenni Art moziba, mert ott sokkal igényesebb munkákra lelhet az egyszeri és a tapasztalt néző egyaránt, másrészt meg mentsük már meg azokat.
  • Barakukk #83
    Már megint jönnek a Pocahontaszozások, ami őszintén szólva unalmasabb, mint a legklisésebb mozi.
    Akkor én mostantól minden A sebhelyesarcú-val kapcsolatos témában felhozom, hogy egy az egyben a Barry Lyndon-t másolta... ahhoz képest még rosszul is.
  • DaniH #82
    Honnan tudod, hogy ki és mikor fogja perelni? Illetve - már nem egy per indult meg, volt a médiában (de azt nem mondanám, hogy "hangos volt", az avatar annyira nem faktor). De ez is hosszú idő, amíg kibontakozik. Nézd meg a Terminatoros ügye mennyit húzódott. Lopni sajna lehet manapság, a bíróság malmai viszont lassan őrölnek.
  • sandor8206 #81
    szted ha konkrét hasonlóságot ismert volna fel valaki a saját művével kapcsolatban az Avatarral, akkor már nem perelte volna be Cameron-t? Ne viccelj már, már rég attól lenne hangos a média?
  • Rotyoka #80
    igen a 2012 ről. Az mindig is feldolgozásnak készült.
  • KillerBlue #79
    "Mivel az nem lopás, hanem egy újabb feldolgozás, ami úgy is votl bejelentve, nem úgy mint egy HATALMAS ÚJ ALKOTÁS." -> Ezt most a 2012-ről írtad?