Szekeres Viktor

Vannak még jó tinifilmek

Kimagaslóan jó kritikákat kapott az Amerikában hétvégén bemutatott Könnyű nőcske című tinikomédia, mely bemutatójának hétvégéjén már 18 millió dollárt gyűjtött össze, s ezzel a második helyen áll a kinti toplistán.

Sokan az első helyre várták az amerikai premierfilmek közül a Könnyű nőcskét (Easy A), de Emmy Stone komédiája a Tolvajok városa (The Town) mögött csak a második helyen mutatkozott be a hétvégi amerikai mozis toplistán. Persze a 8 millió dollárból készült film gyártója nem kesereg, hiszen a film mindezt 18 milliós bevétellel érte el.


Az első helyet megszerző vetélytárssal szemben a Könnyű nőcske leginkább a fiatalokat érdekelte, hiszen a nézők 49%-a 18 éven aluli volt, a nemmegoszlás szerint pedig a jegyvásárlók 67%-a volt nő. Azonban mielőtt még valaki azt hinné, hogy csak egy tipikus tinikomédia lenne a Pomponsrácok (Fired Up) rendezőjének új filmje, jeleznénk, hogy a RottenTomatoes kritikaösszesítő oldalon 112 hivatalos kritikusi vélemény érhető el, s ezekből 95 pozitív, s mindössze 17 lett negatív. Ez pedig a tini műfaj esetében szokatlanul magasnak számít, 85%-os tetszési indextet takar. (A heti amerikai premierfilmek közül éppen a Könnyű nőcskét megelőző Tolvajok városa kapott csak jobb kritikákat - Ben Affleck filmje 93%-on áll jelenleg 115 pozitív és 8 negatív véleménnyel.)

Jelen állás szerint a Könnyű nőcske itthon október 28-*án kerül a mozikba az Intercom jóvoltából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #6
    Emma Stone a Drive-ban még nagyon irritált a nyitott harapásával és a sejpítéssel, de nagyon szép nő lett belőle, és azóta talán színészkedni is megtanult kicsit...
  • Kerub #5
    De nagyon cuki
  • Ender Wiggin #4
    Ízlések és pofonok. Nekem mindig poén lejött. És kellemesen elszórakoztatott. Ezerszer az ilyen filmek, mint az Expandables-féle értelmetlen erőszak.
  • hajnaltores #3
    Profizmus...ezen jót nevettem...inkább bugyutizmus, nem? :)
  • Ender Wiggin #2
    A Mean Girls-re emlékeztet. Nem a sztori, hanem a profizmus. Jó film.
  • Bren X #1
    Valami ilyen van a Télapónak is mint ez a film!
    Talán egy alom szán?
    Nem, egy szánalom!
    Amerikai Családi kör szerű társadalmi nyavalygás.