Szekeres Viktor

Beégett a Piranha 3D és Jennifer Aniston

Amerikában a hétvégén egyik újoncfilm sem tudott kiugró nyitányt produkálni. A Piranha 3D és Jennifer Aniston új filmjének bukása számít igazán meglepetésnek, a több vetélytársa az elvártnak megfelelően teljesített.

Amerikában pénteken 5 filmet mutattak be, melyek közül a Vampires Suck teljesített a legjobban, azonban még így sem tudta az első helyről letaszítani a The Expendables-t. A többiek, azaz a futottak még kategóriába tartozó premierek közül a Lottery Ticket című fekete komédia (a nézők 88%-a volt afroamerika) teljesített a legjobban a maga 11,1 millió dollár hétvégi bevételével, ami a negyedik helyre volt elegendő a listán. A viszonylag olcsó és kevés moziban adott film, így könnyedén visszatermeli a gyártási költségeit.


Csalódást okozott azonban a nyár partifilmjének tartott Piranha 3D nyitánya, hiszen Alexandre Aja új horrorja még a magasabb helyárak ellenére sem tudott a top5-be kerülni, a 10 milliós kezdés csak a hatodik helyre volt elegendő. A film pedig, mint utólag kiderült, nem volt buliifilm, közös fiatalos program, hiszen a nézők 58%-a 25 éven felüli volt, a tiniket nem nagyon érdekelték a ragadozó halak.


Nem tudta megismételni első részes sikerét Amerikában a Nanny McPhee és a nagy bumm (Nanny McPhee Returns), de ha a 8,3 milliós kezdés mellé vesszük azt, hogy a film nemzetközileg már 62 millió dollárnál tart, akkor már egyértelművé válik, hogy az alkotók nem panaszkodnak, s valószínűleg Emma Thompson egy harmadik részre is visszatérhet.


A bemutatók közül a legnagyobb csalódást Jennifer Aniston új komédiája, a Sejtcserés támadás (The Switch) okozta, mely ismét bizonyította, hogy Aniston sem mindig kulcs a sikerhez. Persze a gyártó stúdió előre tudta, hogy nem számíthat nagy bevételre, mindössze 2000 moziban mutatta be a filmet, mely 8 milliós hétvégi teljesítményével nagyjából a tavaly őszi Aniston-bukáshoz, a Derült égből szerelemhez hasonlóam szerepelt a mozikban.


Péntektől Amerika egy akciófilm és egy horror premierje mellett James Cameron bővített Avatarját láthatja. Valószínűleg mindhárom friss film megelőzi a mostani újoncokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #15
    hogyhogy hivatalosan nem komédia? ha hivatalosat akarsz, akkor miért imdb-t linkelsz, ahova valaki beírja a műfajt?

    mit is nyilatkozott a producer? "There's a fan base that's growing and it is establishing itself as a fun movie where people are laughing and having fun."

    a film nagyjából a zombieland és a snakes on a plane vonalba illeszthető be. az ember kiabál és röhög a nézése közben, ha haverokkal van.
  • Wittgen #14
    A filmet ugye még nem láttam, de gyanítom, hogy az "ordítás" csak a trailerben van benne, minegy hatásfokozó effektként.
  • A1274815 #13
    Amúgy meg kell!!!
  • A1274815 #12
    Hát ha kommédiát akartak, akkor sikerült, de az is inkább a gyengép Photoshop piranhának köszönhetően.

    De hivatalosan nem kommédia!
  • winnie #11
    az ordításnál kell nagyobb poén egy horrorkomédiába? épp ez a lényeg...
  • A1274815 #10
    Kibeszélt arról, az reális, hanem az úszásuk illetve a támadás előtti "ordításuk", ami számomra megbocsájthatatlan marhaság. A filmrendezőknek nem démonokat kellett volna megfilmesíteniük, hanem valódia halakat. előtte tanulmányozni kellett volna igaziakat valóban. Tudom hogy ezt azért tették, hogy így gonoszabbak legyenek és ijesztőbbek, de nem kellett volna. Átlépték a határt és nettó baromságot csináltak a filmből.
  • winnie #9
    az ő hibája, hogy elvállal egy rossz forgatókönyv alapján készítendő filmet.
  • mg1992mg #8
    Aniston jó színésznő, csak kezd ő is megöregedni, és nem éppen az ő hibája, ha egy film szar, hanem a rendezőjé, mert nem rakja össze normálisan...
  • Zsolt1980 #7
    Bocsi, a bemutaóra értettem!Huppsz! :-) :D
    No sebaj! :-) ;-)
  • Zsolt1980 #6
    Bocsi, hogy szólok Neked, de ne feledjük azt, hogy egy tengerrengés során szétnyíló földkéreg alól kerülnek a vízfelszínre ezek a piranhák, vagyis minden valószínűség szerint egy ősi piranha-faj egyedei szerepelnek a filmben, mármint a történet szerint.
    És pont a történet szerint nem lehet tudni, illetve sejteni sem hogy hogy viselkednek-feltéve ha tényleg irreálisan viselkednek.
    Ugyanis többször is megnéztem már a bemutatót, de szerintem nincs igazad.A valóságban is a nagytestű melegvérű emlősökre rátámadó piranha fajok-mert nem mindegyik faj olyan-egyből, kíméletlenül, kérhetetlenül támadnak és igen nehéz elzavarni őket.Persze ha egyáltalán sikerül.Azt gondolom nem kell mondanom, hogy azért is lehet az igencsak nehéz, mert rendkívül nagy fájdalmat okoznak támadás során, és csak úgy vidáman, játékosan bizonyára nem csapdosna az ember feléjük, főleg nem ráérősen, és azt se feledjük, hogy percek alatt végeznek egy négylábú, féltonnás állattal.Máramelyik faj, no és persze az sem mellékes, hogy mennyien vannak.
    Az a gyakoribb azonban, hogy néhány óráig is eltart, mire végeznek egy akkora állattal.
    Ja, és a film-legalábbis szerintem-amúgy szinte evidensen szenzációs, már alapból!
    De ez persze csak én vagyok!
    Wittgen, a Te két utolsó soroddal sajnos, nem sajnos, de kénytelen vagyok egyetérteni-mégha jóérzéssel, illetve a szó pozitív értelmében is! :-)))))