Szekeres Viktor

A budapestieket jobban érdekli az Eredet, mint a vidékieket

Úgy tűnik, hogy az Eredet hazai sikeréért inkább a budapestiek felelősek, hiszen a fővárosban immáron második hete első Christopher Nolan filmje, azonban vidéken Az utolsó léghajlító a király.

A budapesti mozizók ismét adtak egy pofont azon vélekedésnek, miszerint itthon mindenhol csak a romantikus komédiák, a 40-en felüli nőknek szóló filmek, valamint a animációs folytatások lehetnek igazán sikeresek. Az Eredet ugyanis, bár bevételei 41%-kal csökkentek a második hétvégéjére, továbbra is a legnézettebb mozifilmnek bizonyult - Budapesten.

Csütörtöktől vasárnapig ugyanis Budapesten 27 883-an nézték meg az Eredetet, s ezzel 106 969-re ugrott a nézőszáma a fővárosban, miközben M. Night Shyamalan második helyezett filmje nem érte el a 23 ezer nézőt, pedig most mutatták be. Azonban, ha kitekintünk vidékre is, tehát az egész ország mozis hétvégéjét vesszük figyelembe, azt láthatjuk, hogy az Eredet csak a második helyet szerezte meg 44 442 nézővel, hiszen az Utolsó léghajlítót 47 257-en láttamozták. (Tehát vidéken 16 559-en látták hétvégén az Eredetet és 24 300-an az animáció sorozat mozis adaptációját.)

Ez azt is jelenti egyébként, hogy míg a legtöbb film esetében a bevétel 45-55%-a keletkezik Budapesten, addig az Eredet eddigi bevételének kimagasló hányadára, 64%-ára tett szert a fővárosban. Összehasonlításképp a jelenlegi toplista éllovasai közül Az utolsó léghajlító és a Shrek a vége, fuss el véle, bevételének 47%-át szerezte a fővárosban, az Alkonyat: Napfogyatkozás 48%-át, a Nagyfiúk 51%-át, a Kéjjel-nappal pedig 60%-át.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #28
    Budapest, Budapest, te csodás!
  • kalapos01 #27
    Miért lenne különb? Nem az. Csak pár kisebbségi komplexusban szenvedő vidéki hajtogatja és emeli ki folyton. Mintha mondaná valaki. Ők azonban rögtön cáfolnak.

    Mondjuk lehetne különb, hiszen szinte minden mutatószámban vezet a főváros, ha a magyar régiókat hasonlítjuk össze.
  • bino512 #26
    Vissza térve 1-2 elöttem szólóhoz tényleg elég furcsa.. hogy igy elvan osztva az ország...Pest... vidék.... kicsit se égő
    és aki mondjuk fehérváron vagy pécsen lakik az is vidéki?
    Budapest semmivel sem különb egyetlen városunknál sem,ja de.. néhol több benne a kosz meg a szemét..de azt ki látja meg...persze senki..mert az a főváros:D:DD: vicces
  • Tower Guard #25
    Hát már nem aztért de ezen mi a csodálkozni való?
    Ugyanmár...
  • brueni #24
    jópofák vagytok, csak nem látjátok be, hogy Budapest sokszor vidékebb a Vidéknél.
  • jaspercry #23
    JA
    Általában én ,mint többgenerációs vérbeli pesti gyerek,mondjuk Győri barátnőmnek nem azt mondom ,ja vidéki vagy,hanem ,hogy győri!
    A Debreceni havernak meg ,hogy debreceni.. aki meg falun lakik,annak mondom,hogy vidéki....
    ennyit erről!
    A mozirol meg annyit,hogy magasról sza**m le ,hány mozi van pesten 2-3 évente talán,mondom talán beülök,de mindig megbánom....
    Ezzel a "vidéki",írigykedős dumákkal,nem tudok mit kezdeni,kisebségrendüség vagy mi?
    Mondjuk ez a Budapest ellenességeskedés mindig megvolt,több 100évvel ezelött is!
    Látom semmit nem változott.
    A film egyébként felejthető,számomra nem volt nagy durrnás 140percet,végigszenvedni(40percet aludtam is rajta) ha már álmodásról hazudozik össze-vissza.
    Téves alapokon nyugszik.....
    10/7 jó indulattal
  • CaptainRumi #22
    így van.

    A székesek sem háborodnak fel, amikor megjönnek a fehérvári huszárok...
  • kalapos01 #21
    Nem tudom, hogy felháborodnak-e, de épp ezt a pongyolaságot emeltem ki, hogy egy vidékizés miatt síró pestizik. Picit vicceske.

    Eleve ez az egész téma hülyeség, mert ha véletlenül fel is merül, akkor csak pár kisebbségi komplexus kezd el háborogni a szóhasználaton. A sok álságos öntudatoska. Nálunk kábé 50000-en laknak, és hol érdekel engem, hogy ki minek hívja a vidéket.

    Felütjük az értelmező szótárt és csókolom: "Vidék.: A fővároson és vonzáskörén kívül eső bármilyen terület a városokat, falvakat stb. is beleértve; egy városhoz, községhez, hegyhez, folyóhoz tartozó környék."

    A díszvidékiek meg füstölögjenek.
  • WoodrowWilson #20
    Na ez meg a másik ökörség, amikor a budaiak felháborodnak, hogy lepestizik őket. Valószínű valami felsőbbrendű érzésből fakad ez is, de az is lehet, hogy azt hiszik, hogy az illető nem tudja a különbséget Buda és Pest közt. El kell áruljam, hogy de, tudja, csak épp rövidít. Én pl. Őrbottyánban lakom, ami szintén két részből áll, és mégse szoktak felháborodni az őrszentmiklósiak, amikor bottyánit mondok rájuk.
  • CaptainRumi #19
    Leszarom, hogy mit gondolnak a pestiek... Mi a szart csináljanak a nagyvárosban? Persze, hogy ott keletkezik minden mozifilm bevételének a túlnyomó része...

    Mi VIDÉKIEK meg, ahogy barakukk írta, inkább elmegyünk varjakat számolni, trágyát szórni, megelletni a disznajt meg satöbbi. Legtöbb pesti úgy is ezt érti vidék alatt... úgy is azt akarják kihozni az egészből, hogy a vidéki ember hülye az Eredethez és inkább a vérszar Léghajlítót nézi.