Szekeres Viktor

Újabb szuperköltségvetésű film bukott meg

Hiába a 150 milliós költségvetés, már a premier előtti előrejelzések is azt sejtették, hogy Nicolas Cage új filmje, a Varázslótanonc, Amerikában még a 100 milliós bevételt sem fogja elérni.

Nicolas Cage-nek megint nem jött össze az élet, de a színésznek már csak ez a sorsa, filmjei vagy nagyon érdeklik a nézőt, vagy mélyen az elvárás alatt teljesítenek. Persze nálunk augusztus ötödikén bemutatásra kerülő A varázslótanonc (The Sorcerer's Apprentice) hasasa nem az ő hibája, hanem inkább Jerry Bruckheimeré, aki miután májusban már bukott egy hatalmasat a Perzsia hercegével (és azt is Amerikában, hiszen a világ többi országában jól teljesít a mozi), új filmjének is elbaltázta a marketingjét.


Az eredmény egy harmadik helyes nyitány lett és egy, a 150 milliós készítési költséghez képest nagyon gyenge 17,6 milliós hétvégi kezdés. És mindez nem azt jelenti, hogy a fantasy rosszul sikerült volna (a kritikák és az IMDb szerint is inkább közepes), egész egyszerűen a nagyon fontos tinédzser korosztályt nem fogta meg a promóciós kampány, a 12-19 évesek nem érezték elég menőnek a filmet, nem tartották sikknek megnézni az új Disney-alkotást - ellentétben például a remekül debütáló Utolsó léghajlítóval. (A kisebb gyerekek pedig az idősebb főszereplők miatt nem érdeklődtek.)

A reklámokat és az előzeteseket teljes egészébe az effekteknek rendelték alá, azonban a fiatal felnőttek így is távolmaradtak a multiplexektől és inkább az Eredetet nézték meg. Így fordulhatott elő, hogy egy férfi főszereplőkkel operáló fantasy közönsége mindössze 54%-ban állt férfiakból, s a fiataloknak készült film nézőinek 56%-a volt 25 éven felüli.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • curse #7
    nekem a pop tokeletesen hozta az "egyszer megnezem moziban, jol szorakozok es kozben behugyozasig vedelem magam kolaval" szintet, nem is vartam tobbet tole, de biztos en vagyok sekelyes. viszont ez a komolyan nezo (= ugy nez ki, mint akinek nagyon sulyos masnapja van) cage, a varazslo moka engem is gyomronvagott.
  • Etinger #6
    Iszonyat eltalált előzetesei voltak. Depeche Mode rulz.
  • winnie #5
    azt várták, hogy a szokásos nyári látványfilmként sokan megnézik. nem tudom, hogy jön ide a minőség. főleg, hogy te is megnézted, így egy szavad sem lehet.
  • Mat666 #4
    Nem csodálom hogy bukta lett a film már a trailert is alig lehetett megnézni.
  • Ender Wiggin #3
    A PoP-tól vajon mit vártak? Az egyszeri néző, aki nem ismeri a játékot talán ámulva nézi, de mivel szar a film ez ugye nem valószínű. A PoP rajongói meg valószínűleg rosszallják a szereposztást, a történetet, és hogy szar a film...
    Nincs ezen semmi csodálkozni való.
  • IMYke2.0.0.0 #2
    Szomorúan látom be magam is, de ami tény az tény: komoly fiatalításra szorul Hollywood.
  • NiGhTM4R3 #1
    Cage mint varázsló? eleve az elgondolás is vicc. Disney is felébredhetne már, hogy már nem ez kell az embereknek. Pontosabban nem így, mert amilyen ígéretes volt a PoP akkora bukás lett belőle :/