Szekeres Viktor

Pikáns jelenetek a Harry Potter 7-8-ban

Úgy tűnik, megint győzedelmeskedett Hollywood, hiszen bár remek filmek is voltak az első négy Harry Potter-mozik között, mégis a sokkal sótlanabb, de fogyasztóbarátabb David Yates rendező próbálkozásai a legsikeresebbek, így nem is csoda, hogy a 7-8. rész is vele forog.


Ha már ő a rendező, akkor nyilatkozik is olykor. Most például a USA Today-nek tette és elmondta, hogy a Halál ereklyéi jóval inkább két lábbal a földön fog járni, mint az előző filmek, sokkalta inkább lesz road movie jellege.
(Mindez persze a könyvnek köszönhető, hiszen a Roxforton kívül, kvázi három száműzöttként kell a hősöknek boldogulnia, miközben valódi veszélyek leselkednek rájuk anélkül, hogy az iskola varázslói megvédenék őket.)

Yates persze nem bírt magával és elárulta, hogy bizonyos fokú meztelenség is várható lesz a folytatás(ok)ban, hiszen az egyik jelenetben Harry alsónadrágra fog vetkőzni, hogy egy kardot kihozzon egy tó fenekéről, ráadásul az egyik szereplő álmában azt is látni fogja, ahogy Harry és Hermione ölelkezik és csókolózik.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szilvi79 #18
    Én vagyok úgy látszik a kevés kivétel. Én kedvelem David Yates munkáját.

    Számomra a legnézhetetlenebb a 4. rész volt. A karácsonyi jelenetektől már szinte öklendeztem. A labirintusos és temetős rész kész vicc volt.

    Hatalmas kő esett le a szívemről amikor megtudtam hogy semmi köze nem, lesz a többi részhez. KÁr hogy ő rendezte a Prince of Persiát, de azért drukkolok hogy az jól sikerüljön.
  • krajcsovszkig #17
    Egyetértek. Bár engem a voldi nem zavart nagyon, illetve hozzátenném, hogy a negyediktől azért is változtathatták meg, mivel nem fért bele a sztori a film hosszába, és át kellett írni, hogy érthető maradjon a sok kihagyással. (Bár a 6. érthető se lett volna, ha nem olvastam volna...)
    Engem leginkább az zavar, hogy szegény hóborcot kihagyták a filmekből, legjobb arc.

    Ez a hetedik film meg most olyan Twilight-osnak néz ki, nagy kár lenne...

    Ja, egyébként a 3. könyv nem vékonyabb, csak az angol verzióban más papírt használtak hozzá, mint az 1-2-4-5-höz és azért tűnik úgy ;-)
  • North #16
    Nekem könyvben mind tetszett. A filmeket meg hasonlóan látom, mint az előttem szólóak.

    szerintem:
    Az első ketté tényleg gyerekmese szerű, de korrektnek mondható átírása a könyveknek. Még élvezhető is.

    A harmadik kurva jó és az eddigi best. Lehet azért is, mert a legvékonyabb könyv, vagy csak a rendező személye, nem tudom, de működik, és ami változások belekerültek, az is csak előnyére vált a műnek.

    A 4. megnézése után első gondolatom az volt, hogy Rowling helyében én ehhez a filmhez nem adnám a nevem. Nagyon sokat változtattak, kiölték a sztori minden izgalmát, és kizárólag a látványra mentek rá. Utóbbi persze valóban jól sikerült, de azért nem kellett volna mindent feláldozni ennek az oltárán. Ja, és Voldemort nagyon rossz lett. A világ legnagyobb sötét varázslója nekem ne ugráljon össze vissza mint egy idegbeteg bolha. Legyen már valami kis tekintélye, és ne a kinézete miatt tartsanak tőle.

    Az 5. filmet én amolyan rövidített változatnak éreztem. Szépen gyorsan jöttek a jelenetek, valami kimaradt, valami belekerült, és ennyi. De valami ívet, vagy bármi mást, ami úgy összetartja, nehezen fedeztem fel benne. Ez a na megnéztük, ezen is túl vagyunk eset.

    A 6. már teljesen szörnyű volt. Már az alapkoncepciót hibásnak érzem. Tini gimi helyett a tényleges főszereplővel, Voldemorttal kellett volna foglalkozni.

    A többit a zuhanó tendencia miatt már nem is igazán várom. Persze majd megnézem, de kicsi az esélye, hogy mozi legyen belőle.
  • FlyingV #15
    szerintem a 7. könyv, ha már ez is feljött, iszonyatosan vontatott és nekem sokszor volt olyan érzésem, hogy na még ezt is tegyük bele, kell az oldal..

    a filmek? 3.2.1 - a többi nézhetetlen. az a szégyen, hogy olyan tehetségtelen barmok egyáltalán pénzt tudnak keresni filmezéssel, mint az ilyenek. szar forgatókönyv, szar jelmezek, szar vágás, szar, szar, szar, szar. és erre annyi lóvét kidobnak, hogy bazmeg. komolyan, én tényleg szerettem a HP világát, a 4. filmre vitt résztől viszont már a könyvekhez sincsen kedvem hozzányúlni. kritikán aluli, kb mintha Uwe Boll rendezte volna :D

    aki meg azt írja, hogy David Yates felnőttesítette a HP-t, az egyrészt hótsötét, másrészt homokos, harmadrészt meg nincs ízlése, sajnos :( unalmas nyáladzós hányingerkeltő fos a 6. rész is, a forgatókönyvben egy csomó részt átírnak, ami nem feltétlen lenne baj, de mindig csak egy újabb csimbók a nagy szarkádban az egész áááááááá nemrég láttam a HP6-ot, akkora csalódás volt, hogy ihaj. és igen, nem moziban néztem. első 5-öt megvettem, 7-'8'-at meg se nézem..
  • edios #14
    Ha ugyanazt írja meg többször az a baj, ha változtat a sémán, az a baj:)
    Nekem spec a 7-es könyv a kedvencem, filmben pedig a 3-as (egyelőre?).
  • Narxis #13
    Nagyvonalakban talán, igaz akkor már befejezem az én filmes sorrendem.

    1. 3.film
    2. 2.film
    3. 1.film
    4. 4.film
    5. 5.film
    6. 6.film

    Az 5. és 6. filmnél éreztem a legjobban, hogy túl gyorsan rohanunk végig a sztorin. A 6. pedig olyan mintha újraírta volna a könyvet.
  • Narxis #12
    Nekem mindegyik könyv tetszett, egyedül a 7-ben a "menekülős" rész amikor erdőben vannak inkább beillik egy laza kempingezésnek mint egy menekülésnek.
  • zola2000 #11
    Szerintem a HPból az első három könyv volt jó, aztán elment egy teljesen oda nem illő irányba az írónő. Nem értem miért gondolta, hogy aki az első pár harry potter könyvet megkedvelte, azok idősödve vevőek lesznek a horrorra? Én pl huszonévesen a 7. könyvben is ugyanazt a varázslatos mesevilágot vártam, amit még annó gyerekként az első könyven (14 évesen) megszerettem, de az a 4. könyvtől elveszett (az 5. könyvben tért vissza egy kicsit, aztán vége lett). Persze anyagilag sajnos igaza volt, a rajongók így is megveszik a könyvet, megnézik a filmet (bár ez rám nem vonatkozik, pl a hatodik filmet már meg se nézetem).
  • edios #9
    Chris Colombus csinált két szép gyerekmesét, Alfonso Cuaron csinált egy rohadt jó filmet, Mike Newell csinált egy vicces és látványos vmit, David Yates meg felnőttesítette és darkosította az egészet.

    Kb így tudom legrövidebben jellemezni a HP filmek fejlődését (v pontosabban: változását:) ).
  • TVelvet #8
    jobb is hogy nem akar, öklendezés jön rám