Ötvös Tibor

Ennyi volt Harry Potter

A hétvége meglepő eredményt hozott a már nem is olyan ifjú varázslótanonc életében. A Félvér herceg alcímű epizód bevételei ugyanis hatalmasat zuhantak, ráadásul második hetén lenyomta őt egy csapat rágcsáló.

Jerry Bruckheimer egyszerűen nem tud hibázni. A producer olyan örök klasszikusok készítéséért felelős, mint a Flashdance, a Top Gun vagy a Beverly Hills-i zsaru. Az utóbbi időben pedig karrierje csúcsára repítette Jack Sparrow és a Nemzet aranya két része. Legújabb filmje, a Rágcsávók is szép karrier elé néz, hiszen premierje hétvégéjén rögtön az élen kezdett mindjárt 31 milliót visszatermelt a 85 milliós gyártási költségekből.


Mikor eme sorokat írjuk, a film 40 milliós bevételnél tart és az eddig eltelt három napban végig tartotta magát az első pozícióban. Jelenleg nem lehet megtippelni sem, hogy mekkora érdeklődésre számíthat a második hétvégéjén, ám ez már így is szép eredmény lesz.

Harry Potter viszont búslakodhat, hiszen 62,1%-os visszaesése miatt mindösszesen 29 milliót szedett össze második hétvégéjén az Államokban. A 229 milliós amerikai bevétele az eddigi legrosszabb a franchise történetében és ilyen visszaesésekkel maximum egy helyet léphet előre a saját listáján. Az összesített 465 millió sem néz ki jól a Főnix rendjének 938 milliójával szemben.

Harmadik helyen kezdett Katherine Heigl és Gerard Butler közös romantikája, A csúf igazság, mely 27,6 milliós premierjével alig maradt el az ezüstéremtől. A vígjáték azóta már visszatermelte a gyártási költségeit is (38 millió dollár), ám a nullszaldóhoz legalább még ennyi hiányzik. A Joel Silver nevével fémjelzett újabb kislányos horror, az Orphan csak a negyedik, 12,8 millióval.

A hét legnagyobb esélyese az Adam Sandler és Seth Rogen nevével fémjelzett Judd Apatow film, a Funny People, melynek hazai bemutatójára jó fél évet várnunk kell. Ugyanakkor eséllyel indul a Fűrészesek újabb horrorja, a The Collector is, melyről a hetedik Fűrész film kapcsán már közöltünk trailert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kandeláber #30
    Vicces olvasni ezeket az elemzéseket. Mindig megjelenik itt, hogy ez vagy az a film mekkora bukta vagy siker, aztán egy héttel később kiderül, hogy éppen ellenkezőleg. És nem egy hét alatt fordulnak meg a dolgok, egyszerűen csak nem ártana gondolkodni cikkírás előtt.
  • diablo1336 #29
    nem vagyok harry rajongo,de megszoktam nézni őket. Benyomás: eleje,közepe elmegy,de a vége egy rakat szar-már bocs. Jobbat vártam. letöltve nézhető moziban nem ajánlom. AMzgy a látványról: ugy tudom imax 3d-be tolja a hp 6.-ot, akkro már igenis legyen vmilyen látvány.
  • lama king19 #28
    nekem tetszett a film, igaz ennél volt jobb rész is. 1ébként aki + a látványra panaszkodik az ne sírjon mert alapjába véve ez nem látványfilm mintpl. a transformers.
  • smaszi #27
    "Ennyi volt Harry Potter"

    Micsoda bulvár hír...padlót fogtam de rendesen..bruhaha...:P
  • sylvanor #26
    Helyesbítek: nem nem tetszett, hanem lehetett volna jobb is.
  • sylvanor #25
    Nekem nem tetszett a HP6. Alapjában véve nem volt rossz, de jobbat reméltem mégis. A probléma először is, hogy nekem nem volt túl hosszú. Azaz nem volt olyan jó, hogy az ember elmélyülhessen a filmben és lefoglalja.
    Írták néhány helyen, hogy túl sok volt benne a románc. A fő cselekményre pedig nem sokat tettek. És nekem nem is volt túl látványos. A belemélyülhető filmeken értem én: Penge, Gyűrűk ura, Star Wars, Matrix. Érthető, hiszen ezek befutott filmek eléggé. A HP is, de van jó pár rész, amit nagyon kritizáltak és nem olyan jó, mint várták.
  • TeDDyRuSh #24
    Mármint az Azkabani fogoly hozott 790 millát:)
  • TeDDyRuSh #23
    Valaki adjon egy linket, vagy hivatalos infót, mert én úgy tudom, hogy a moziba marad 65% körül és mindenki más a maradékon osztozik.

    Amúgy szerintem nem érdemes temetni a HP új részét, hisz egy sima szerdai napon amcsiban 4,5 millát hozott. így csak 0,1 millával maradt le a Rágcsávóktól. Persze a sikeresség is viszonyítás kérdése, és ha már Tibi bácsi a legsikeresebb részhez viszonyította, akkor a legsikertelenebbhez nézve, nincs is olyan messze az a 790 millás bevétel.
  • Hoz_Hun #22
    Én láttam az előzeteséta jégkorszak előtt. Egy ilyen számítógépes animált "rajz" film. Full 3D-ben nyomják, mint a jégkorszakot (már a bemutató is az volt). A nem tűnik rossznak, szóval akár jó is lehet.
  • asztosz #21
    Bizony, én voltam olyan "szerencsés" és láttam a Transformers 2. előtt!