Ötvös Tibor

Harry Potter diadala

Nem történt komolyabb meglepetés a hétvégén, a Harry Potter és a Félvér herceg szimplán letarolta az amerikai mozikat, ám a Transformers folytatásával szemben néhány tekintetben alulmaradt.

A 77,8 millió dolláros premierhétvége szép teljesítmény, ám az igazi rekordok a premier napján születtek. A Harry Potter és a Félvér herceg ugyanis bemutatójának napján világszinten 104 millió dollárt termelt, ami világrekordnak számít. Ráadásul hétvégéjén összesen 394 milliót hozott a konyhára, amivel megdöntötte a Pókember 3 381 milliós rekordját.


A csúf igazság

Jelenleg 2009 negyedik legjobban jövedelmező filmje, ám azt is hozzá kell tenni, hogy a Harry Potter-sorozaton belül az amerikai 77,8 millió dollár mindösszesen a Főnix rendjének nyitányát múlja felül, azt is alig. Ám a héten további országokban - így nálunk is - mutatják bel a filmet és így valóban nem elképzelhetetlen az 1 milliárd dolláros összbevétel.

Második helyre csúszott vissza a Jégkorszak 3: A dínók hajnala, mely azonban már 582 milliós összbevételnél jár és hamarosan a franchise legtöbb bevételét hozó darabja lesz (a második 651 milliót hozott). Érdekes, hogy a Brüno nem lesz képes a Borat nyomdokaiba lépni, hiszen az osztrák divatguru három helyet zuhanva már csak a negyedik, összbevétele pedig 74 milliónál tart (Borat 261,5 millióval zárta mozis karrierjét).

A héten is lesz miért moziba menni Amerikában. Jerry Bruckheimer 3D-ben is látható Rágcsávók című filmje valószínű átveszi a koronát Harry Pottertől, ám eséllyel indul még harcba Katherine Heigl és Gerard Butler romantikus filmje, A csúf igazság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sylvanor #6
    Miért pont a Transformers folytatásával szemben? Nekem tetszett a Transfomers 2. Nem tudom, hogy mi az ami elégedetlenséget okoz benne. És örülök, h az akcióra elegendő hangsúlyt tettek. Rengeteg film van, ami alapjában véve hatrcolós film, de mégis alig van benne harc...

    Most a HP6-ról:
    Nem láttam még, könyvet nem olvastam. De ha igaz amikat olvastam róla(pld. az egész a tini lamour-ról szól és rengeteg fontos dolgot kihagytak vagy egyszerűen megvalósítható dolgokat megváltoztattak), akkor talán kár volt letöltenem.(?)


    Loverman: Mi van a Warcraft filmel?
    Azt is jól elintézték...-.- Már 2006-ban tervben volt, hogy készítik. És most 3 évvel később láttam valahol azt hírt, hogy még azt sem döntötték el, hogy élőszereplős vagy számítógéppel meganimált film lesz...

    Kérdem én: Mi a jó francot csináltak kb 3 évig?...Ezek után azon is csodálkozok, ha 2011ben(vagy 2012ben?) kész lesz a film.
  • Loverman #5
    kíváncsi vagyok hány nap múlva fogják kiírni hogy Sam Raimi rendezi a Warcraft-ot...
  • kandeláber #4
    "ám azt is hozzá kell tenni, hogy a Harry Potter-sorozaton belül az amerikai 77,8 millió dollár mindösszesen a Főnix rendjének nyitányát múlja felül, azt is alig."

    Mivel a többit pénteken mutatták be, csak ezt a kettőt szerdán...
  • ddt500 #3
    Szerintem a rágcsávók el fog bukni.
  • BM #2
    Harry Potter menjen a ....
  • immovable #1
    ÉN is megyek holnap meglesem. :)