Szekeres Viktor

Eljött a mélypont a magyar mozikba

Minden évben akadnak olyan hetek a magyar mozikban, amikor a nem rossz premierfilmek ellenére sem gondolják úgy a nézők, hogy nekik mozijegyre kéne pazarolniuk nehezen megkeresett pénzüket. Persze ettől még nem kell farkast kiáltanunk, hiszen a mozis műfajt annak ellenére temetik sokan, hogy a tavalyi évben sem csökkentek a bevételek.

A pihenőhetet a mostani jelenti, ugyanis sem a friss premierek, sem az előző hetek sikerfilmjei nem generáltak olyan érdeklődést, amit számottevőnek lehetne nevezni.


Az első helyet például The Rock családi filmje, a Boszorkányhegy-feldolgozás szerezte meg, mindössze 11111 nézővel - ennyivel van, hogy a dobogóra sem lehet odaférni. A gyerekek mellett a tiniket sem lehetett különösebben lázba hozni a hét másik premierfilmjével, A túlvilág szülöttével, mely 3946 fizető látogatóval csak a gyenge 7. helyet szerezte meg a hétvégi budapesti adatok alapján - jellemző, hogy az ugyancsak horror és több hete műsoron lévő Véres Valentin (eddig 39016 néző) foglalta el a hatodik helyet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • berc00 #10
    engem érdekel
  • Barakukk #9
    winnie-n kívül még én is érdeklődöm az ilyen hírek után, kiváncsi vagyok, hogy melyik film, hogyan szerepel a mozikban. Vidéken élek, nem sok film jut el minden film a helyzi plázába, de most például ki tudom számolni, hogy A túlvilág szülöttét valószínűleg nem fogják sokáig műsoron tartani hála a negatív érdeklődésnek, tehát el kell döntenem, hogy meg akarom-e nézni, mert később már nem lesz rá lehetőségem. Illetve, ha egy film nagy siker Budapesten, úgy sanszosabb, hogy később nálunk is bemutatják a filmet, ha ez még nem történt meg. Amúgy meg tényleg érdekesség számomra az ilyen hírek olvasgatása, mert egyszerűen érdekel, hogy mi és milyen szinten érdekli a tömegeket. De bárki érdekelt lehet ebben, aki moziban szereti nézni a horrort, hogy ha látja, hogy nincs rá hazánkban érdeklődő, akkor vélelmezhető, hogy nem fognak megjelenni a hasonló témájú filmek, csak DvD-n. Ebben pedig többen is érdekeltek lehetnek. Szerintem.
  • pauly #8
    "winnie-n kívül"

    Amúgy érdekes,hogy 1-et akartam adni a cikkre,és két csillagot tett mégis,és már nem először...nem mintha számítana valamit is ha 1-et adok...
  • Dynamic #7
    Félreérted. A problémám az, hogy szeretnék filmhíreket olvasni, de nem ilyeneket.
    Hiába ignorálom ezt a cikket, ha következő is ilyen. És igen, azt is kihagyom, de az azután következőben is csak statisztikákat látok...
  • wolruf #6
    Nekem speciel pisztolyt tartanak a fejemhez... Azt hittem eddig, hogy ez a normális
  • Luise #5
    hó eleje van, nem jött még fizetés. inkább kenyeret vesz az ember, mint mozijegyet
  • Blasta #4
    "...sem gondolják úgy a nézők, hogy nekik mozijegyre kéne pazarolniuk nehezen megkeresett pénzüket."

    És ez mostantól fogva egyre inkább így lesz, nem csak hetekre, de hónapokra lehet számítani.

  • Luise #3
    én is csak átfutok rajta. most nem a szerzőt védem, de senki nem kötelez rá, hogy elolvasd... :D :D
  • berserk87 #2
    Én biztos nem.
  • Dynamic #1
    Tényleg igényli valaki ezeket az halálunalmas nézőszámos/statisztikás híreket?(winnie-n kívül)