Szekeres Viktor

A sorozatisten mozifilmre készül

Aaron Sorkin meglehetősen sok sorozatrajongó számára a tévézés egyik atyaúristene, hiszen az író olyan, ma már kultikusnak is mondható sorozatokat hozott létre, mint az Esti meccsek, Az elnök emberei vagy a Színfalak mögött.

Sorkin, a Színfalak mögött bukása után színpadi műbe és filmírásba fojtotta bánatát, emlékezhetünk az alig egy éve bemutatott nagyszerű Charlie Wilson háborújára. Ezúttal a mester egy tárgyalótermi drámát készít George Clooney-val.

A The Challange Jonathan Mahler könyvén alapulna, s Clooney amellett, hogy eljátszaná Charles Swift-et, valószínűleg a rendezést is magának tartaná meg. A film Swift és egy georgetowni egyetemi tanár, Neal Katyal erőfeszítéseinek krónikája lenne, a két ügyvéd azt próbálja elérni, hogy az öt éve Guantanamóban Oszama bin Láden sofőrjeként fogva tartott Szalim Hamden korrekt bírósági tárgyalásban részesüljön.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bubbax #3
    Mi bajod van a szegény muszlim szabadságharcosokkal?
    A csúnya, rossz jenkik ott kínozzák őket a napi ötszöri étkezéssel, még jó hogy el akarnak jönni.
  • Aldo Moro #2
    Uff: Guantanamo: Ha befogadunk onnan foglyokat, jó pontot szerzünk Amerikánál? Ez komoly? Lenne egy javaslatom: cserébe ők fogadjanak be fél millió sötétbőrű "magyart" és kvittek vagyunk. A pofám leszakad!
  • Aldo Moro #1
    Egy kicsit nem szenzációhajhász a cim?