Ötvös Tibor

Shazam! nem kap filmes feldolgozást?

A jelek szerint mégsem olyan könnyű egy szuperhős élete. A tavaly bejelentett Shazam! terve ugyanis meghiúsult, miután a stúdió - A sötét lovag sikerének hatására - egy jóval sötétebb képi világot szeretett volna látni a vásznakon.

Tavaly év elején jelentették be, hogy a szuperhősök mozisi sikereit látván újabb képregénysztár látogat át a vásznakra. Captain Marvel/Shazam történetét Peter Segal rendezte volna, a gonosz oldalon Black Adam szerepében pedig Dwayne "The Rock" Johnson rosszalkodott volna. Azért a múlt idő, mert az író John August ma bejelentette, hogy számára a projekt halott.



Az indok szerint a Shazam! képi világa leginkább a Speed Racer - Totál turbóban látott színorgiára emlékeztetett volna, mely egyébként a képregényekben is így van. A stúdió azonban - A sötét lovag sikerének hatására - egy sötétebb tónusú elképzeléssel állt elő, melybe az író nem ment bele. Ezzel ráadásul a rendező sem értett egyet és a producerek - Chris Godsich és Michael Uslan, aki a Constantine feldolgozást is készítették - sem voltak oda az ötletért. Így a stúdió inkább lelőtte a projektet, Shazam pedig tovább pihen.

A szuperhős valódi neve Billy Batson, aki mindössze csak 13 éves. Ám ha kiejti a száján a mágikus Shazam-szót, hihetetlen erejű szuperhőssé (Marvel Kapitány) változik. A Kapitány rendelkezik Salamon király bölcsességével, Herkules erejével, Árész állóképességével, Zeusz hatalmával, Akhilleusz bátorságával és Merkúr gyorsaságával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Loverman #6
    te Marvel fan lehetsz, ez akkor is DC comics karaktere. a Marvel név ellenére.
  • FefeeX #5
    Én is relatíve Marvel fan vagyok, bár erről még sosem hallottam, viszont a leírása alapján ez kicsit erős túlzás, elég b@romságnak tűnik, főleg hogy a Speed Racer egy ultragagyiság volt...
  • Loverman #4
    meglepő lehet, de a képen Captain Marvel van. csak hasonlít Flash-re (egy nagyon-nagyon kicsit)
  • szacsi #3
    a képen nem Flash és Superman van? (:
  • sandor8206 #2
    már minden idiótából filmet akarnak csinálni, engem nem zavar a sok képregényfilm (azért már folyásom van tőlük) ha mellette csinálnak azért mást is, de gondolom a stúdiók se végtelen pénzből gazdálkodnak és +1 comic-film -egy másfajta film. Hülye Amerikaiak nem unják még:-) (NEM!!!!!!4)