Szekeres Viktor

Itthon februárban jön a Largo Winch-film

2009 egyik leginkább várt európai filmje? A képregény-rajongók közében az állítás nagy átlagban megállja a helyét, annak pedig kimondottan örülünk, hogy a nevére rácáfoló Best Hollywood elhozza nekünk a filmet. Reméljük, hogy az elvárások nem túl magasak.

A Largo Winch nevet, aki nem csukott szemmel járja a világot, minden bizonnyal már jó párszor hallotta. Gondoljunk csak a Paolo Seganti főszereplésével készült 2001-es tévésorozatra, a Largo Winch - Az igazságtevőre, vagy a számítógépes játékra, de azért mindig érdemes szem előtt tartani, hogy Largo Winch eredetileg egy képregény-figura.


Mégpedig egy belga képregény-figura, akinek sikersorozata 1990-ben indult, s tart a mai napig, köszönhetően Jean Van Hamme írónak és Philippe Francq rajzolónak. Szerencsére most már a képregény nemcsak a franciául tudóknak jelent élvezetet, hiszen a Képes Kiadónak köszönhetően itthon is megjelent három kötete.

A meglehetősen nemzetközi szereplőgárdával bíró film (a francia Tomer Sisley Largi Winch, mellette láthatjuk az angol Kristin Scott Thomas-t, a szerb Miki Manojlovicsot és a cseh Karel Rodent is) természetesen Largo Winch-ről szól, aki egyik napról a másikra a világ egyik leggazdagabb emberévé válik, miután megörökli nevelőapja üzleti birodalmát. Más kérdés, hogy annak átvétele nem olyan egyszerű, mint gondolnánk.

A magyar premiert a Best Hollywood február 19-re időzítette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #7
    Jah, én is elírtam egy szót, szolidaritást vállalva ezzel a Viktorral :D:D

    Amúgy erről a filmről most hallok először :P A sorozatot nem néztem, de a film jobban érdekel amúgy is. A belgák egész jó képregényeket rajzolnak :)
  • kalapos01 #6
    A címedben?:) Nyilván a Word keni vágja, mi az a Largo:)
  • Etinger #5
    Éssss javítva :) Azért egy Largi még benn maradt. De tudom, csak szépen lassan :)
  • Etinger #4
    Helyesírás ellenőrzés rulez :D A legszebb mikor a címemben van a hiba :D