Ötvös Tibor

A Fox nyerte a Watchmen-meccset

A bíróság ítélete szerint a Fox stúdióé a Watchmen forgalmazási joga, mivel ők korábban rendelkeztek a képregény jogaival, mint a Warner Bros.

Szerdán igazi karácsonyi ajándékot kapott a 20th Century Fox stúdió. 2009 egyik legígéretesebbnek ígérkező szuperhős filmje, a Watchmen ugyanis szinte teljesen kész, a Warner Bros. márciusban szerette volna a mozikba küldeni, ám a Fox megtorpedózta a tervezetet.



Beperelték a Warnert, mert véleményük szerint ők már jóval korábban rendelkeztek a Watchmen jogaival, arról egyszer nem mondtak le, így csak a Fox készíthet mozifilmet a franchise-ból. A bíróság végül szerdán helyt adott a követelésnek és hivatalosan is a Fox rendelkezik a jogokkal.

A Warner Bros. most nagy kulimászban van, hiszen a film már dobozban várja a bemutatót, ám ezzel a lépéssel most kénytelen-kelletlen el kell kezdeniük alkudozni a konkurens stúdióval. A szakértők szerint megosztják majd a forgalmazási jogokat, amivel csak a Warner jár rosszul, a Fox ugyanis egyetlen petákot nem fizetett be a több, mint 100 milliós büdzsébe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zoltannemeth #24
    Hahó emberek!!!A WB-nek elvben meg kellett hogy vegye a jogot a Dc-töl hogy filmet forgathasson belőle.Akkor nem derült ki a Dc-nél hogy már eladták a jogot a Fox-nak?Akkor ki itt a geci és a hunyó?Szerintem a Dc!Lehet gondolkodni!
  • Loverman #23
    mekkora láma mindenki, a WB lopott erre a fox a geci. nektek az miért fáj hogy követeli a jogait, amiről írt levelet amikor a film forgatása elkezdődött? (amint azt alant megtudtuk).
    Gondolom a sok torrentező annak a pártján áll aki tulajdont lopott, hisz ők is azt szokták csinálni.

    avman: patent troll az egészen más. ott az van hogy valaki 20 évvel ezelőtt levédetett valami triviálisat (mondjuk, a szmájlit), valami patentcég hagyta hogy levédesse, aztán most meg be akar perelni mindenkit aki használja. gondolkodj már egy kicsit és vedd észre a különbséget. itt a Fox a JOGOKAT vásárolta meg az akkori DC comicstól. és mint tudjuk ez igenis érvényes, más hírekben is szoktuk volt olvasni hogy most ennek a joga ennél van, annak annál, stb, és azt be is tartják mások.
  • diablo1336 #22
    Így van szarjon mindeki ide meg oda hadd legyen csak büdös,megyek és ki is niytom az ablakomat:D Amugy sztem a tisztesség az lenne vagyis inlább a logikus dolgo ha fox átvenné a wbtől a film költségeit és akkro övé lenne a haszon és modnjuk 10%.ot kapna a wb azért mert ugye mégis csak ő csinálta a filmet. VAgy vmi hasnoló megoldás kellene.
  • sandor8206 #21
    + csak példaként a T4 (ami sztem kicsit nagyobb vállalkozás, már a büdzsé szerint is) forgatás kezdete 2008. május, bemutató 2009. május 22, szóval a WB nyugodtan kapcsolhatott volna még 2008. februárjában a Watchmennel kapcsolatban, de szart rá, te IQ-betyár :-)
  • sandor8206 #20
    láccik te meg szart se értesz ...semmihez, mert tuti IQ betyár vagy :-) csak az egyszerűség kedvéért per 2008. február (+ levél előtte), most eredmény 2008. december, tervezett bemutató 2009. március. Remélem tovább nem kell magyaráznom, tényleg remélem :-) gondókoggyá'má'...
    ok, nem vagyok tisztában én a dolgokkal, de sztem több mint egy évvel előbb nincs dobozban a film (utómunka még tuti van, CG,zene, trailerek, reklám-hadjárat, stb.), ok lehet szart se értek a filmiparhoz, de te meg kicsit fejleszd magad tovább a számok és dátumok terén. Amúgy kegyetlen ez az SG-fórum, midig van egy kemény IQ-betyár. Ok én se vagyok tévedhetetlen de amit itt néhány ember leművel az már kész fegyver:-D
    Betmen cikknél Arkham Asylum, most meg ez...
    És erre a hsz-re remélem nem válaszol(nem kell magyarázni a szegénységi bizonyítványt)+Nem kell tovább a feszültség, le is nyeltem volna (mert IQ-betyár vagy) ha normálisabb stílusban írtad volna, amit írtál!:-D
  • lama king19 #19
    ok.
  • WoodrowWilson #18
    Nem kell átadnia. Vagy kidobja a kukába, vagy megegyezik a Fox-szal egy közös forgalmazásról.
  • lama king19 #17
    hát ez qva nagy szopás a WB.-nak. emelett non geci a fox is. tényleg, ha végül a fox nyeri a csatát akkor az egész filmet a WB.-nek átt kell adnia a fox-nak? oszt semmi jövedelmet nem lát belőle a WB.???
  • avman #16
    láccik, szart sem értesz a filmiparhoz. márciusi bemutatóval majd februárban még nincs konyhakész film? gondókoggyá' má'... amit a fox csinált azt a szofferiparban úgy híjják: patent troll, és kb. főbelövés szintjén kéne büntetni.
  • sandor8206 #15
    +azért azt hozzátenném, hogy ez a per már 2008. februárjában elindult, már akkor beadta a keresetet a fox, csak most lett eredmény és már akkor kérte a WB-t, hogy fejezzen be mindent a projekt körül (+az állítólagos levél még korábbi). Persze azért gondolom a WB már rendesen benne volt a projektben, de tuti hogy nem 100%-san (lehet még a forgatás se volt meg végig, utómunka se, CG tuti nem) és a WB szart rá. Ugyanúgy leforgatta+trailerek dögivel azóta. Szóval én azt mondom WB ezt benézte, legközelebb jobban figyeljen az ilyenre.