Szekeres Viktor

Készül a Kárhozat útja folytatása

Ismét egy folytatásfilm, ezúttal viszont egy olyan alkotásnak készülhet el a második és a harmadik része, melyről nem nagyon hittük volna, hogy tovább fogják gondolni. A Kárhozat útjáról, vagyis a Road To Perdition-ről van szó.

Sam Mendes 80 milliós képregény-adaptációja annak idején, 2002-ben nem aratott túlzottan nagy közönségsikert, hiszen annak ellenére, hogy Tom Hanks volt a főszereplő, "csak" 104 millió dollárt hozott Amerikában, azonban ezt az eredményt úgy sikerült elérni, hogy a gyengébb kezdés után a hetek során fokozatosan felfedezték a nézők a filmet.

A folytatásokat a tervek szerint az eredeti képregény szerzője, Max Allan Collins fogja írni és rendezni. A második rész, a Road to Purgatory az idősebb Michael Sullivan Jr.-ról fog szólni, aki a II. világháborút követően megpróbálja megbosszulni apja halálát, mely történet a Road To Paradise című záróetapban bomlik majd ki teljesen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CaptainRumi #13
    nem ismerem a képregényt, csak a filmet láttam. De ha a comic változatnak ugyan az a lényege mint ami a film végén van...akkor nagyon nem kellett volna folytatni könyvben, filmben meg mégannyira sem kellene...
    nem hinném, hogy egyből trilógiának tervezte, bár tény és való, hogy hiába hiányoznak a nagy nevek alkotta karakterek (Hanks, Newman stb) mert a kiscsávó az mesélő a filmben...de a végén le is zárja a folgot azzal, hogy az apja akaratát teljesítve, nem lett belőle rossz ember és akkor fogott fegyvert utoljára
    ha ez így volt a regényben is és most ezt fel akarják rúgni akkor gratulálok...
    persze biztos kimagyarázzák a könyvben....nem olvastam és valószinüleg nem is fogom.
  • winnie #12
    nem mondtam, hogy jó íróról van szó és max allan collins-nak több tucatnyi műve jelent meg, ilyen is, olyan is, könyv is, képregény is, így nem csak egy sztorit mesél el. a sok különálló könyv mellett készített egy sorozatot is, ez a road to perdition-sorozat.

    "ha megszerette a karaktereit akkor miért nem egyből trilógiának tervezte??"

    miért? nem trilógiának tervezte?

    "mellesleg a karakterek közül egyedül a kis Sullivan lesz benne, aki a legközömbösebb volt számomra....se egy Tom Hanks se egy Paul Newman, se Daniel Craig de még csak Jud Law sem..."

    jó, ezt ne nekem mondd. nem én csinálom a folytatást. ha ugyan lesz. (de most komolyan, hadd ne magyarázkodjak az író nevében. hogy folytatni merte.)

    nyilván nem stúdiós mozifilmnek készül, de ha érdekel, hogy milyen lett a második rész, akkor itthon is meg lehet rendelni (sőt, ugye az 1. és 2. rész között van 3 kiegészítő 96 oldalas első részes sztori), vagy valamelyik képregénytorrentről lekapod.

    "valószinüleg a másodikkal már nagyobbat kaszálna, így meg is írja, sőt még egy harmadikat is egyből.."

    évekkel ezelőtt megírta (4-5 éve, nem értem miért most lett probléma?), kiadták (dettó le lehet tölteni, el lehet olvasni, hogy milyen lett - nekem az efféle fekete-fehér sztorik nem kenyereim, annak idején 70 oldalnál bemondtam az unalmasat, nem nekem készült), ha nézed rendszeresen a diamond indexes eladási listákat, akkor láthatod, hogy még a graphic novel-ek közt sehol sem volt eladásokban a 2-3. rész, hiszen elég rétegcucc.)

    "és rajongókat szerzett az évek alatt, csak úgy mint a film ,"

    nem igazán - annyira nem nagy az átjárás a mozizók és a képergényesek között a másik irányba. sokan azt sem tudják, hogy képregényből készült, de a film után, ha meglátja a rajzokat valaki, aki nem fogékony a comics-ok iránt, az elhajítja.

    ha pontos számokat akarsz: amerikában a mozipremier havában a képregény a semmiből felkerült az eladási listák 15. helyére a ranma 1/2 20. kötete és forge 4. gyűjteményes kiadása közé, de az utána való hónapokban ismét semmi. (szép szám ez a plusz 5-6000 vásárló, de igazából nem egetverő)

    "ne akarj bemagyarázni szerintem olyanokat, amiket te sem hiszel el..."

    nem tudhatod, hogy mit hiszek vagy mit nem - mint ahogy azt sem, hogy xy írót mi motiválja. én csak annyit írtam, hogy nem tudhatod, hogy mi hajtja. én sem tudom, csak azt akartam jelezni, hogy más is lehet a válasz, mint amit te gondolsz.
  • CaptainRumi #11
    egy író akkor jó író, ha nem csak 1 sztorit tud elmesélni....
    ha megszerette a karaktereit akkor miért nem egyből trilógiának tervezte??
    mellesleg a karakterek közül egyedül a kis Sullivan lesz benne, aki a legközömbösebb volt számomra....se egy Tom Hanks se egy Paul Newman, se Daniel Craig de még csak Jud Law sem...

    Ui: a könyv nem robbantott bankot, de egyértelmű, hogy nagy elismerést és rajongókat szerzett az évek alatt, csak úgy mint a film , így valószinüleg a másodikkal már nagyobbat kaszálna, így meg is írja, sőt még egy harmadikat is egyből..

    ne akarj bemagyarázni szerintem olyanokat, amiket te sem hiszel el...
  • winnie #10
    "az író meg egyértelmű miért folytatta..."

    mert ír. mert ez a foglalkozása. mert megszerette a karaktereket és tovább akarta vinni a történetüket?

    a sikeres emberek igazából már rég túl vannak azon, hogy úgy gondolkodjanak, mint te vagy én, hogy mindent a pénzért csináljanak.ha jön egy új ötlet, akkor megírják, nem? (ha saját gyermekről van szó, akkor főleg, mert az író ír CSI-képergényeket is) a képergényiparban meg egyébként is mindenki folytatásban gondolkodik.

    (nem mellesleg egy road to perdition-ről van szó, nem bármilyen szuperhősről, vagyis nem olyan könyvről, ami bankot robbantana, nem jelent meggazdagodási forrást, ráadásul prémium termékről van szó, hiszen az 1. rész vagy 400 oldal volt.)
  • CaptainRumi #9
    akkor helyesbítek Zaki kommentjén: nem a folytatás lenne értelmetlen, hanem ha elkészülnek a folytatások akkor az első rész lenne az...

    az író meg egyértelmű miért folytatta...nincs más pénzforrási lehetősége,más aranytojó tyúkocskája (bár nem ismerem az írót)

    én arra leszek majd kiváncsi, ha mondjuk lemennek majd a Harry Potter szériák vagy elkészül a Hobbit akkor mihez fognak majd kezdeni a stúdiók.....mert sikeres,pénzforrástól kell majd nekik is búcsút mondaniuk. Rowlingtól még ki lehet csikarni pár HP regényt....de Tolkientől nehezen menne....(de biztos hozzányúlnának a Szilmarilok hoz is amilyen pénzéhes az összes)
  • zaki #8
    Ne okoskodjál má állandóan könyörgöm...
  • winnie #7
    "Értelmetlen lenne a folytatás.."

    ha a képregény folytatódott, ha eleve van folytatás, akkor miért lenne értelmetlen? az író folytatta.
  • zaki #6
    A film nekem marhára tetszett, igaz nem ma láttam, de a lényeget leírták az első kommentben. Értelmetlen lenne a folytatás...
  • CaptainRumi #5
    a könyv már kész is van szóval....inkább no comment
    csak a pénz csak a pénz ...
  • CaptainRumi #4
    *á xD