Napi Online

Virtuális stúdióval javítana a Duna TV

A Rexfilm Kft. nettó 80 millió forintos ajánlatával nyerte meg a Duna Televízió azon közbeszerzési eljárását, amelyet egy háromkamerás virtuális stúdiórendszer berendezéseinek szállítására és integrálására írtak ki.

"A virtuális stúdió segítségével néhány perc alatt tudunk majd váltani egyik műsor hátteréről, díszletéről a másikra, és ez egy olyan kis televízió számára, mint amilyen a Duna Televízió, nagy könnyebbség lesz, hiszen igen szűkösek az erőforrásaink" - mondta Bognár Mihály, a Duna tévé műszaki igazgatója. Hozzátette, hogy az új technikától nézettségnövekedést is vár a televízió, hiszen ennek segítségével az eddiginél sokkal látványosabb és informatívabb műsorokat gyárthat.

A Duna tévé a híradója stúdióját alakítja át virtuális stúdióvá, a műszaki átadás november 17-én volt. November 27-étől január elsejéig a "betanulási időszak" következik, majd ezt követően már "élesben" alkalmazzák az új technológiát. A stúdió létrehozásáért a közbeszerzési eljáráson a Rexfilmen kívül - amely a Vizrt-rendszert ajánlotta - a Szilikon Computer Hungary Kft. szállt ringbe Brainstorm technológiájával és a Ring-Net Kft. az Orad cég eszközeivel. Közülük az árajánlat és a szakmai szempontok alapján döntött a Duna Televízió a Rexfilm mellett.

A Ring-Net ezután jogorvoslati eljárást kezdeményezett a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, amely végül egy pontban - egy szakmai bírálati részszempont tekintetében - elmarasztalta ugyan a televíziót, de a szerződéskötést nem tiltotta meg és büntetést sem szabott ki. A Duna tévének "csak" a Ring-Net által befizetett igazgatási díjat kellett megfizetnie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #2
    Mér lesz ettől informatívabb? Pl a Napló a virtuális hátterével informatív?!
    80 millából készítettem volna egy értelmes műsort.,
  • Tibmanus #1
    Azt hittem eddig is pár perc (sőt... 3 másodperc) alatt tudnak hátteret váltani....