Napi Online

Százmilliót meghaladó kár a Szabadság téren

Százmillió forint feletti összegre becsülte Rudi Zoltán, a Magyar Televízió elnöke a hétfő esti-éjszakai randalírozás utáni károkat.

Rudi szerint a károk azért is ölthetnek ilyen mértéket, mert például az MTV öt nagy értékű gépkocsija, valamint a kollégák további öt autója égett össze. Az MTV egyik megsemmisült kocsijában volt egy új digitális kamera a hozzá tartozó felszerelésekkel, ezek együttes értéke meghaladja a 16 millió forintot. Az autókról aztán átterjedt a tűz az épület egyik ablakkeretére, ennek következtében pedig kiégett a koordinációs osztály földszinten lévő teljes irodája, ahonnan rengeteg irat, számítógép, fénymásoló tűnt el.

A ház többi szobájából is elvittek számítógépeket, így például az elnökségről, a vallási szerkesztőségből. A főbejárat mellett lévő postázót teljesen szétdúlták, a leveleket szétdobálták. Az intézmény bejárati frontja megsemmisült, károkat szenvedett a beléptető rendszer is. Az archívumból több tucat kazettát vittek el. A rendőrség munkatársai tegnap helyszíneltek, a remények szerint ma kezdődhet el a károk tényleges felmérése.

Rudi lapunknak azt is elmondta, hogy az MTV több biztosítóval is kapcsolatban áll, ugyanis például más biztosítja a járműveket, s más az ingatlant. Az MTV Közalapítvány Kuratóriumának elnöksége pedig azt jelezte: felkéri az Országgyűlés elnökét, járjon el a kormány illetékes szerveinél, hogy az MTV Zrt.-t ért károk rendezésére a rendelkezésre álló rendkívüli keretből biztosítsa a szükséges forrásokat.

Információk szerint az MTV vagyonbiztosítása kiterjed a vandalizmus által okozott károkra is. A biztosítások általános feltételei kizárják a polgárháború, belső zavargás, illetve terrorcselekmény következtében bekövetkező károkra történő kártérítést. A viszontbiztosítók, de például a felügyelet sem engedi a többi biztosított védelmében, hogy ilyen kockázatokat bevállaljanak a társaságok. Erre hivatkozva tehát a biztosítók elzárkózhatnának mind az MTV - bérelt - épületében és vagyonelemeiben, mind a Szabadság téren felgyújtott autók tulajdonosai kárainak megtérítésétől.

Flachner Tamás, a Magyar Biztosítók Szövetsége lakásbiztosítási tagozatának elnöke a Szabadság téri károkkal kapcsolatban hangsúlyozta: a biztosítók tartják magukat a biztosítási szerződésekben lefektetett általános feltételekhez. Ugyanakkor van olyan társaság, amely úgy döntött, adott esetben fizet károsultjainak. Vereczki András, az Aegon Magyarország szolgáltatási igazgatója elmondta, álláspontjuk szerint a jelentkező károsultaknak ki kell fizetniük a kártérítés összegét. A biztosító kötelességtudatával ütközne, ha ebben az esetben nem vállalna szerepet az ügyfelek kárainak enyhítésében - mondta Vereczki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #64
    kamu
  • cateran #63
    Ez egy jo cikk,nekem tetszik es egyet is ertek vele!
    Koszonom a linket
  • Morden23 #62
    Nem éppen ilyen stílusban írt neked, akkor te miért képzeled, hogy megengedhetsz ilyen felsőbbrendű kioktatást?
    Ennyit erről, hogy ki az "emeszpés" meg a "fideszes". Inkább szedj magadra némi kommunikációs kultúrát.
  • fonak #61
    Ezt olvasd el, ha még nem láttad. Remélem azt belátod, hogy Uj Pétert nem igazán lehet fideszességgel, Orbán-rajongással vádolni. Én sem azt mondtam, hogy Orbán jöjjön helyette (Bár van benne vmi amit ő mond, legyen szakértői kormány, az új választásokig, ha a nép ott úgy dönt, hogy így is Gyurcsányékat választja, mert mindegy ki, csak ne Orbán, akkor azt mondom lelkük rajta, ez a népakarat...)
  • cateran #60
    Hogy ki itt a sotet,arrol inkabb hallgass.......
  • 00000000000000 #59
    Nem látszódik semmi más az irásodból csak a fidesz iránti gyülöleted és olyan érveket mondasz amik eléggé viccesek, IStenem mindegyik mszps igy reagál. PFff.
    AMugy a fidesz az autopályák mellet még milliom beruházást csinált.
    Jah bocs. De ezt nem tudhatod mert sötét vagy.!!!!!!!!!
  • Templar75 #58
    Kedves dubla 00*X:

    Itt egy cikk ki mennyi autopalyat epitett az elmult evekben:
    cikk
    A Fidesz 1998-ban 600 km-t igert es lett belole 100 (nagy joindulattal), az MSZP 2002-ben 800 km-t igert es lett belole kb. 300.
    A Nemzet színházát a helyedben nem emlegetném, vajon miért került végül a Lánymányosi-híd lábához? Amúgy az Erzsébet téri gödör betemetése + 5 MFt-ot igényelt.
  • cateran #57
    Az elso verziora gondoltam:)
  • 00000000000000 #56
    Kedves nemtudomki mert nem néztem vissza mi a neved.
    Nem vettem ennyi fáradtságot irántad.
    Aki azt mondta hogy nem lehet adócsökkentéssel változtatni az országon.
    kedves síkk!!

    Tudod te mennyi ember mondja hogy amit az orbánék csináltak programot az adócsökkentés az egyetlen jó program???
    Az igaz hogy ebben az évben magasabb lenne a hiány de a következő évben meg utána gyors fejlődésnek indulna az ország-
    Nemtudom melyik mszp fannak tetszik az ha a saját miniszterelnöke lekurvázza meg lenyüvösözze az országát.
    HÁt köszönöm szépen nekem ilyen miniszt.el. nem kell.Mitis csinált ORbán és csapata?? Nemzeti színház, Párkányi híd, népliget, sportcsarnok pesten, millenáris, autópáyák, egy teljes falu felujitása az árvizek utánn....sorolhatnám de ezt mindenki tudja csak sokan nem merik maguknak bevallani. mert tudják hogy nem az a jobb akit ők támogatnak.




    gyurcsány Mindig az autópályákkal jön..
    Pfff. 5milliárdért??? Amit 1ből is ellehetett volna intézni. maugy teljesen egyet értek gyurcsánnyal. Elkúrtátok. Hazudtatok, hazudtok és hazudni is fogtok.
    Ez van drága elvakult, buta, emeszpések..

    GYURCSÁNY MONDJON LE MERT GERINCTELEN FÉREG!!!!!!!!!!!




    HAJRÁ MAGYARORSSZÁG!!! HAJRÁ MAGYAROK!!!!
  • Tom aHawk #55
    Hali

    „Orban lepippantana az ordogot is,ha ezzel hatalomra jutna..nem tudom te milyen nyiltakozatokat neztel,de nekem erosen kivilaglik belole.....”

    Nem egy szóval sem mondtam, hogy Orbán egy szent és nem is mondtam, hogy ő lenne a megváltó az ország számára. Hanem arra akartam következtetni, hogy a megoldás és a probléma gyökerének megtalálása helyett inkább ráfogjuk másra mert az könnyebb és így azt hisszük, hogy ha ő nem lesz akkor tök frankó lesz minden.

    „sok birkanak olyan kormany kellene amelyik egyet csettint es a fizetesek 3x akkorak lesznek,az arak meg csokkennek es mindez lehetoleg azonnal,hatalomra kerules utan...Ez persze lehetetlen,igy aztan minden kormany "szar" es elobb-utobb bukik....”

    Bár nem tudom,most a birkát kire érted, mert ha azokra érted akik még most is azt remélik, hogy egyik napról a másikra nyugati szintű bérek lesznek akkor igazad van. De ha te azokra gondolsz akik egy tisztességes kormány létrejöttét akarják aki nem adja el az ország javait, állami tulajdonait, nem várja tárt karral a multi cégeket akiknek óriási kedvezményeket adnak, és egyéni vállalkozókat csődbe viszik (akik igazából építik a gazdaságot) és nem teszik tönkre a gazdaságot hogy majd külföldi gyenge minőségű export termékek garmadájával lepje el az országot, hogy még véletlenül se tudjunk saját lábunkra állva megerősödni akkor nem értek veled egyet.