Ötvös Tibor

Elhunyt az ausztrál Krokodilvadász

Az Animal Planet egyik legsikeresebb műsora az ausztrál Steve Irwin nevéhez fűződik. A világszerte csak Krokodilvadász néven ismert 44 éves férfi azonban nem forgat több természetfilmet.

"A szerencse forgandó..." - tartja a mondás. Ez határozottan igaz az Animal Planet Krokodilvadászára, Steve Irwinre. A bámulatos mutatványokat bemutató 44 éves természetvédőt azonban hétvégén utolérte a végzete. Legújabb filmje forgatása közben egy rája csápjával mellkason csapta és ez végzetesnek bizonyult.

A hétvégén ugyanis Nyugat-Ausztrália partjainál vette fel legújabb filmjének jeleneteit, mikor az egyik arra úszó rája mellkason csapta éles és hegyes farokcsápjával. Irwin szíve - az ütésnek köszönhetően - szinte azonnal leállt. A sebesült férfit egy közeli korallszigetre szállították, ahová helikopteres mentők érkeztek. A szerencsétlenül járt férfi azonban ekkor már halott volt.

"A mérges rájáknak általában egy farokcsápjuk van, amely életveszélyes, mert mérgező anyagot tartalmaznak, ráadásul olyan élesek, mint egy bajonett. Ha egy ilyen csáp létfontosságú szervet ér, az olyan, mintha valakit szuronnyal találnak el" - nyilatkozta David Ireland, Irwin egyik munkatársa.

Irwin vakmerő krokodil-mutatványaival tett szert hírnevére. Ám a botrtányok őt sem kerülték el. Legutóbb például 2004-ben vívta ki a közönsége ellenszenvét, mikor egyhónapos gyermekével fotóztatta magát egy krokodilketrecben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • najomi #44
    Nem néztem a műsorát, a stílusa nem tetszett, mindazonáltal elismerem hogy egy nagyon okos és nagy tudású ember volt, és felnézhetünk rá azért amiket megtett. No de hallottakról jót és vicceset: amikor egyszer mégis kifogtam egy műsorát, éppen megetetett egy rakás rovart az egyik, talán újonccal, megállt az eszem.
  • Hoz_Hun #43
    Nem utállak, mert ilyen ember is kell.
    Ha mindenki megállna segíteni akkor nem érezném, hogy külömb vagyok náluk. Ez meg egyfoku önzés. Senki sem tökéletes.
  • alien47 #42
    Teljesen mindegy hogy fenyeget vagy sem. Nehany embernek a szemeben ha elvinned a gyerekedet egy egyszeru magyar (nem leszolas kent) paraszt udvarba akkor mar bunos lennel. Mert azt mar potencialis veszelyforrasnak tartanak az ottlevo csirkek miatt.

    Egyebkent atlepnek. Sorry ilyen a mentalitasum. Utaljatok.
  • Hoz_Hun #41
    Dühítenek az afgánok is ne aggodj, da afgánokról akarok beszélni, akkor nyitok egy topikot nekik.
    1. Szerintem lényegtelen, de akkor hagyjuk.
    2. Nem a fotót kell nézni, hanem az erröl készült videot. Én láttam azt is és meggyőződésem, hogy simán elbaszhatta volna a dolgot a gyereke kárára.
    3. Fogalmad sincs róla, hogy én mennyit jótékonykodok, vagy sem. "MINDENKI TORODJON A SAJAT DOLGAVAL." Te nyilván átlépsz az elötted összeeső öregemberen... végül is nem a te dolgod. Ez ám a hozzáálás. Itt vissza is jutunk, hogy engem dühít az emberi nemtörödömség és felelőtlenség, téged viszont hidegen hagy és inkább nem csinálsz semmit. Ez alapvető nézet beli külömbség köztünk.
    Ha a madárinfluenza veszélye fenyegetne nem is vinném be a csirkék közé a gyerekemet.
  • alien47 #40
    Miert duhit? Nem a te gyerekedet viszi be. Es kesz nincs mirol targyalni. Akkor duhitsen a sok afgan meg sorolhatnam aki AK47 ad a gyereke kezebe es az amcsi katonak meg agyonlovik mint terroristat.

    1. Nem lenyegtelen
    2. Lattam es ajanlanam hogy nezd meg rendesen a fotot akkor nem irogatnal ekkora hulyeseget
    3.Nem ertetted amit irtam. Azt akartam kifejezni hogy rajta kivul van meg nagyon sok hulyeseget elkoveto szulo. Ez a vilag rendje. Nem kell haborogni addig amig nem a te csaladodat basztatjak. MINDENKI TORODJON A SAJAT DOLGAVAL. Vagy ugy gondolod nincs eleg bajod es meg van energiad masok dolgaival is foglalkozni?

    Mert akkor menj es dolgozz kozmunkanskent es segitsd a hajlektalanokat meg mindenki mast. Mas esetben meg ne itelj el embereket tetteikert.
    Nagyon sok mas peldat lehetne hozni mas vilagokbol mas kulturakbol amit az europaiak elitelnek.
    Pl teged meg elitelnenek az amcsik ha bevinned egy egyszeru baromfiudvarra a gyerekedet mert mondvan veszelyezteted a gy. a madarinfluenza miatt..... stb.

    Igaz ez krokodil de nem ertheted egy olyan embert aki ezek kozt not fel.
  • Hoz_Hun #39
    Egyébként mindezektöl függetlenül nagyon sajnálom, mert egy értékes, tehetséges ember volt.
  • Hoz_Hun #38
    1. Lényegtelen mekkora tapasztalattal rendelkezik.
    2.,3. Látár már krokodilt támadni? Ha nézel természetfilmeket akkor látnod kellet. Fel se tudod fogni olyan gyors. A halál araci című filmben benne van ahogy azt a faszit elkapja egy krokodil és széttépi. Hát pisélantani nem volt ideje és 20-an voltak körülötte, akik rögtön odarohantak, de mit tutak tenni, semmit. Még hogy magát veti oda?!? Lekapja róla a gyereket a karjával együtt.
    4. Más hülyesége nem menti fel az alol, amit ő tett. Vagy te az a fajta ember vagy aki más tetteivel védekezik?
  • Hoz_Hun #37
    "Szerintetek hulyeseg volt bevinni a kolket? Es kit erdekel?
    Az o gyereke nem? Ha megeszi a kroki az az o baja. Miert akartok masokra tukmalni a sajat velemenyeteket es nezeteteket?"

    Te aztán emberbarát vagy hallod-e! Engem például ropantul dühít mert magam is apa vagyok. És igen is felelőtlenség volt, tök mindegy mekkora tudással és tapasztalattal rendelkezett baleset mindig történhet (lásd ráhjás eset). A krokodil pedig egy RAGADOZÓ állat! Ha saját maga bohockodik a krokodil előtt tegye, de egy kiszolgáltatott tehetetlen csecsemőt ne vigyen be magával.
  • alien47 #36
    Amugy meg a csecsemo miatt haborgok jobblene ha tudnak hogy: 1. O 9 evesen fogta be elso krokodiljat. Tehat valoszinuleg volt tapasztalata a krokodilok teren.
    2.
    Mindig ket-harom ember allt a kozeleben ha baj tortenne akkor segitseget nyujthattak volna.
    3. valoszinu ha megtamadja egy krokodil akkor magat veti a szajaba mig a tobbiek a gyereket megmentik.
    4. Az az apuka aki 140 el repeszt az autopalyan ugy hogy a gyereke nincs bekotve az nem felelotlen? Vagy aki a mai gazdasagi helyzetben leengedi a gyereket az utcara biciklizni egy 50.000 Ft os bicajjal a csovesek es munkanelkuliek koze? Hogy esetleg a gyereket hatbaszurjak a kerekparert es eladjak a piacin ket kisfroccsert. ezek az emberek nem felelotlenek?
  • alien47 #35
    Nekem hianyozni fog. Nagy veszteseg erte az allatmentoket es termeszetvedoket.