Szekeres Viktor

Ismét moziünnep itthon - Megint 350 egy film

Eltelt ismét egy év. Négy nap alatt több mint 200 filmet láthatnak az érdeklődők, 250 vászonra vetítve, az ország egész területén, max 350 Ft-os jegyáron.

A külföldi mintára megrendezett moziünnep idén jelentkezik harmadjára augusztus 31-ről szeptember 3-áig és a program keretein belül a magyarországi mozikba kedvezményes áron, 350 forintért lehet megtekinteni (majdnem) minden filmet. A korábbi évektől eltérően idén nem kell teljes árú mozijegyet venni ahhoz, hogy valaki részt vehessen a Moziünnepen, ellenben lesz idén is egy füzet, mely további kedvezményekre jogosít! Minden, augusztus 24. és szeptember 3. között megvásárolt mozijegyhez jár egy ilyen, melyet a jeggyel együtt a jegypénztárostól lehet átvenni. Tehát ha csak a Moziünnep napjain vásárol az ember először jegyet, akkor is minden jegy mellé jár a füzet!

Természetesen nem kell attól tartani, hogy a mozik vagy a filmforgalmazók megrokkannak a tömeges ingyenélés reményében a moziba sorjázó nézők miatt. Ugyan a harmadáron adott jegyek következtében már az első, a 2004-es moziünnepen is 300-350%-kal megnőtt a nézők száma, ami egyrészről nagyon szép teljesítmény, másrészről viszont mutatja, hogy a modell csak egy rövid időszakra lebontva lehet rentábilis.

Aki mazsolázni akar a kínálatból azoknak valóban a bőség zavarával kell megküzdeniük. Elsőként az idei év eddigi slágere kívánkozik, a Karib-tenger kalózainak második része, mely a Holtak kincse alcímet viseli és melyben a Johnny Depp alakította kapitánynak, Jack Sparrow-nak becses lelkéért kell küzdenie. A film Amerikában és idehaza is kasszát robbantott, de hátha akad valaki, aki még nem látta, vagy ismét megnézné hogy mi is az a jelenet, melyet a stáblista lepörgését kiváró nézők kaptak mintegy jutalomfalatként. Természetesen más gyerekfilmekre, vagyis családi filmekre is szabad lesz a rablás: mind a Túl a sövényen, mind a Verdák, mind a nemsokára bemutatandó Rém Rom is 350 forintért lesz megtekinthető.


A már moziban lévő filmek mellett egy egész adag premierfilmmel is szolgálnak a filmszínházak. A magyar filmeket Nemes Gyula Egyetleneim fogja képviselni Bodrogi Gyulával. A Mrs. Henderson megmutatja című alkotás - melyért Judi Dench megkapta a szokásos Oscar-jelölését - a II. világháború korába kalauzolja el a nézőt. A Trisztán + Izolda a klasszikus történetet eleveníti fel ismét. A művészfilmek kedvelőit a francia Aaltra elégítheti ki, míg az igényesebb amerikai filmeket áhítók a Románc és cigarettát ne hagyják ki. Amellett, hogy olyan nevek játszanak a filmben, mint Susan Sarandon, Steve Buscemi, James Gandolfini és Kate Winslet, még remek történettel is szolgál a zenés film. Az utolsó premierfogás pedig a Taxi rendezőjének, Gerard Pires-nek új nagyköltségvetésű akcióorgiája lesz, a Vadászpilóták, a főszerepben Benoit Magimellel.

Nem moziünnep a moziünnep a premier előtti filmek nélkül, így két igazán ínyenccsemege is bekerült a programba. Az egyik a Volver, mely Almodovar legújabb filmje, amely a spanyol mozikban már hatalmasat robbantott és nemrég kezdett hozzá világhódító útjához. A szokásos, inkább a női lélekre hangszerelt dráma főszereplője természetesen Almodovar egyik állandó színésznője, Penelope Cruz lesz. A másik nagy durranás a UIP premier előtt filmje, a Kellemetlen igazság lesz, amely Amerikában dokumentumfilm léte ellenére is már 20 millió dollárnál nagyobb bevételre tett szert. Davis Guggenheim dokumentumfilmje Al Gore globális felmelegedés elleni harcáról olyan alkotás, amely mellett nem lehet elmenni és sokak számára felvilágosító lehet, mert nem kertel, nem szépíti az igazságot.

Persze üröm az örömben, hogy a forgalmazók ismét csak a régebbi filmekkel bőkezűek, azok az alkotások, melyektől nagyobb közönségsikert remélnek teljesárú jeggyel tekinthetők meg csak. Idén a Miami Vice és az Adam Sandler-féle Távkapcs tartozik ebbe a kategóriába. Az ünnepen résztvevő mozik listája a www.moziunnep.hu oldalon olvasható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MerlinW #13
    Hagyd, nem éri meg. Tudod jól hogy vannak emberek akiknek vannak önálló gondolataik, és vannak akiknek nincsenek. Nos neki nincsenek...
  • winnie #12
    hát, a ktk az épp az ifjabb generációnak készített családi kalandfilm:) nem kell kiszűrni, hisz a többség imádja:)
  • maestro85 #11
    Én azt sem értem hogy mi a jó egyáltalán a KArib-tenger kalózaiban? Valaki felvilágosítana? Én láttam az egyet, de annyira nem fogott meg, hogy csak annyira emlékszem, hogy néha átváltoztak a kalozok contávvá, meg a végső harc valami barlangfurdőben volt :) Nagy durranás... Nem azért, de szerintem egy ilyet simán lehet Fi*ázni, ki fogja kiszürni a fiatal genereáció számáraa romboló filmeket ha nem mi?
  • winnie #10
    csinálj jobb hozzászólást, ne fi*ázd másét.

    (mellesleg ez mekkora óvoda. rossza a trabant? gyárts jobb kocsit. nem ízlik a tökfőzelék? főzz finomabbat. úristen, gondolom az egypártrendszerben maradtál, ahol másnak nem lehetett véleménye. lépj tovább. jános bácsi már nem él. max egyesek lelkében.)
  • Inquisitor #9
    Hehehe, nem kell premier filmre beülni 1300-ért, hanem mondjuk pár héttel késöbb elmegy az ember művészmoziba megnézi 399-500Ft között. De azért örülök, hogy most lesznek olcsó filmek, csak semmi olyan nincs amit megnéznék :(
    Persze a Scaner Darkly-t meg be se hozták moziba ...
  • Cleawer #8
    azért fikázta ,mert bement ,megvette a jegyet és nem tecett.Azért nézünk filmeket hogy kikapcsolódjuk.
  • ZoDo #7
    én is fikázom a filmeket.nem is járok moziba.
  • Snaildevil #6
    csináljatok jobb filmet majmok! könnyű fikázni mások alkotásait...
  • csabexx #5
    Ha ennyire fikázzátok a filmeket akkor minek jártok moziban vagy mért néztek filmeket?
  • Falatka2003 #4
    A két "kasszarobbantó" teljesáras alkotás kapásból cancel. Ilyen filmektől várják a megváltást? LOL!
    De a karibikalóz sem szólt akkorát sztem, mint az első, csak agyonhype-olták. (Tegyük hozzá, megérdemli az anyagi elismerést és a kritikai lehúzást. Engem személy szerint nem az kápráztat el, hogy a kraken már a 8. hajót húzza a víz alá, vagy hogy milyen gyorsan pörög a vízimalomkerék, amin kardoznak. Sztori meg, ugye, nem nagyon akad. Kannibálos bohóckodás totál elkeserítő rögtön az elején. És ez a szint a későbbiek folyamán sem nagyon emelkedik.)