SG.hu

Készülnek a Jóban Rosszban nyugati változatai

A magyar példa, a Jóban, rosszban című sorozat sikerein felbuzdulva fejleszti saját készítésű tévésorozatait az SBS Broadcasting a jövőben. Az európai cég első saját, helyi készítésű szappanoperája kezdettől fogva nagy nézőszámot vonzott hétfőtől péntekig a 19 órás idősávban a TV2 csatornán.

Ma – több mint egy évvel debütálása után – a Jóban, rosszban változatlanul átlagosan 1,35 millió nézőt ültet a képernyő elé minden nap, és a teljes lakosságban mért közönségaránya 14,4-28%. Az eredetileg az SBS tulajdonában levő Interaktív által 2004 novemberében megálmodott Jóban Rosszban című napi kórházsorozat a Budapest közeli kisvárosban, Csillagkúton játszódik. A szappanopera, amely a kisváros három legbefolyásosabb családjának – a Pongráczék, a Nemesék és a Várnagyék – életét tárja fel, emberi és orvosi problémákkal egyaránt foglalkozik.

A TV2 programigazgatója elmondta: "Nagyon örültünk, hogy ennyire jó fogadtatásra talált a Jóban Rosszban. A műsort egy éven keresztül félórás részekben sugároztuk és meggyőződhettünk arról, hogy következetesen megszólítja valamennyi megcélzott társadalmi réteget. Ez nyilvánvalóvá tette számunkra, hogy a helyben készült műsorok tetszenek a nézőknek, és ez csatornánknak mindenképpen az előnyére válik."

Daniela Matei, az SBS Broadcasting produkciós igazgató-helyettesnője hozzáfűzte, hogy "a sorozat érdekes kísérlet volt arra nézve, hogyan fejleszthetünk saját készítésű sorozatokat. A tartós siker és a műsor megfizethetősége arra ösztönöz, hogy a magyarországi helyi készítésű sorozat példáját más piacokra is adaptáljuk."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #3
    "Egymilliárd légy nem tévedhet ... egyél sz*rt!"

    Mindenkinek más és más az ízlése.
    És van akinek nincs.
  • JCSR Apache #2
    "Készülnek a Jóban Rosszban nyugati változatai"

    A hülyeség tényleg ragad
  • fapapi #1