Napi Online

Bejött a terjeszkedés az RTL-nek

Árbevételi és nyereségrekordot ért el tavaly a 90 százalékban a német Bertelsmann AG médiacsoport tulajdonában lévő RTL Group, Európa legnagyobb műsorszolgáltatója.

A tizenegy országban 34 tévé- és ugyanennyi rádióadót működtető vállalat 537 millió euró adózott eredményt jelentett, ez 47 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, az 5,12 milliárd eurós árbevétel pedig 4,9 százalékos növekedést jelent. A kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBITA) 797 millió euróra nőtt a 2004-es 762 millióról, ezen belül az RTL rekordnagyságú EBITA-t ért el hat országban, köztük Nagy-Britanniában, Franciaországon és Magyarországon. A vállalat közölte azt is, hogy Magyarországon kívül mindenütt fokozni tudta részesedését a hirdetési piacon.

Az RTL - a Bertelsmann-csoport legnyereségesebb tagja - nagyrészt a jól sikerült expanziónak köszönheti a javulást. Tavaly új érdekeltségeket szerzett, illetve bővítette a meglévőket Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Portugáliában és Oroszországban. E piacokon erőteljesen nőttek a reklámbevételek, míg Németországban és Franciaországban - amelyek egyaránt egyharmadát adják az RTL forgalmának - stagnálás mutatkozott..

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • akyyy #4
  "A vállalat közölte azt is, hogy Magyarországon kívül mindenütt fokozni tudta részesedését a hirdetési piacon. "
 • pbanfa #3
  Látod, ebben nem kételkedem!
 • Cat #2
  nyugi, magyar RTL is nagyon nyereséges :)
 • pbanfa #1
  Nem értem, hogy ha a magyar RTL Klub műsorra tűzi a sötét agyu győzikét, akkor hogyan lehet nyereséges egyáltalán!
  Bár arról nem irt a cikk, hogy a magyar RTL is nyereséges!