MTI

Jövő héten indul a román DigiTV szolgáltatása

A jövő héten Magyarország egész területén beindul a Romániában már elterjedt DigiTV műholdas szolgáltatás - erősítette meg pénteken az MTI-nek Teszári Zoltán nagyváradi vállalkozó. Állításuk szerint kedvező árcsomagot dolgoztak ki.

Mint a romániai magyar üzletember elmondta, február közepén Magyarország egész területét lefedi majd ez a szolgáltatás, amelyet a romániai bejegyzésű RDS-RCS kábeltévé- és internet-szolgáltató konzorciumhoz tartozó magyarországi Egyesült Magyar Kábeltelevízió Kft. kínál majd.

Olyan árcsomagot dolgoztak ki - mondta a vállalkozó -, amelyet a magyar piac szerinte meg tud fizetni. Az alapcsomag 32-33 műsorból áll, 2700 forint lesz az ára ÁFÁ-val együtt. A csomagot úgy állították össze, hogy mindenki megtalálhassa benne saját kedvenc műfaját, tematikus programok lesznek benne, beleértve a sport- és filmcsatornákat is. Ami a pornócsatornát illeti, az erre vonatkozó kérdésre Teszári azt felelte: a magyarországi törvényeknek megfelelően este tizenegy órától hajnali ötig lesz fogható majd, kódolt csatornaként.

Ami a magyar piac felszívó képességét illeti, Teszári számításai szerint Magyarországon három és félmillió háztartást tartanak nyilván, ebből 2-2,1 millió van bekábelezett állapotban. A fennmaradó háztartások egy bizonyos hányada remélhetőleg vevő lesz erre a szolgáltatásra - mondta Teszári. Az országban több mint hatvan közvetítővel kötött szerződést a szolgáltató, mindegyikük 8-12 szerelővel rendelkezik. A szerződést meg lehet kötni a közvetítőkön és a szerelőkön keresztül egyaránt, ez utóbbiakkal a lakáson is, de meg lehet tenni ezt interneten és telefonon is.

Teszári az MTI kérdésére válaszolva elmondta: valóban tapasztalt riadalmat a magyarországi piacon, bizonyos feljelentésekről is hallott. Hozzáfűzte azonban, nem érti a dolgot, hiszen az üzleti verseny mindenütt zajlik, a monopolhelyzetnek sehol nincs jövője. Teszári Zoltán cége, az RCS Management többségi tulajdonnal (57 százalékkal) rendelkezik a holland Cable Communications System NV-ben, ennek egyik alapítója és ügyvezető igazgatója. E holland cég tulajdonában van a romániai RDS-RCS részvénytársaság 93 százaléka.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szolnokboy #21
    nem jellemző, inkább román csatornák.

    Remélem nem kiabáltam el tegnap ugy ahogy van leállt az egész rendszer :S
  • Minstrel #20
    hogy nappal pihenhess :D

    ilyen német rtl meg a sok német tv van? láttam már valahol a listát, de elkevertem a címet.
  • Szolnokboy #19
    nah bekötötték ma. Másfél hónapot kellett várni de legalább bekötötték :D

    Első tapasztalatok: A minőség (ennél fogva a tömörítés) nem a legjobb kicsit homi a kép átlagosan minden csatornán de azért vannak kivételek. Nincs annyi felesleges csatorna mint a upc-nél itt 71 van annak kb a fele jön be és magyar.
    Majd még nézegetem , de igy első ránézésre mindenképpen megéri.

    A Spice Platinum miért csak 22:00 után jön ???
  • Minstrel #18
    Használ valamilyen tömörítést a beltéri, de most állítólag elfogytak a Hyundai-ok, legalábbis erre és valami új lesz, jövőhéttől.
  • Inquisitor #17
    Kicsit soknak tűnt a szerelési költség, de nem is olyan f*s beltérit adnak, mint pl. az AH a Micros adásához.
    Másrészt érdekelne, hogy ők is olyan szénné tömörített MPG-t sugároznak mint az UPC vagy valami normális minőséget, amire ki lett találva?
  • Minstrel #16
    már én is hívtam a szerelőt, de neki is kevés cucc van, csütörtökön tud talán majd hozni, jól beindult nekik az üzlet.
  • lucius #15
    Vége a monopol helyzetnek.Ahol nincs kábel tv csak a UPC garázdálkodott, most annyi neki, szerintem...
  • Szolnokboy #14
    DIGI-TV

    Ez talán valamivel bővebb és részletesebb leírás mint az előbbiek. Mi előfizettünk rá, mármint most várjuk az üzletkötő jelentkezését. A telefonba mondták hogy olyan túljelentkezés van hogy nincs beltéri minimum 3 hét mire mi is kapunk(!!). Végre lesz a júpícínek egy kis konkurenciája , ez sokkal olcsőbb HBO csak 1800 pornó csatorna alap csomagban van (22:00-22:00 van adás!!!!) 1 évig ingyenes. A minőség kérdéses itt fogok először beszámolni, amint bekötik....
  • Minstrel #13
    Használtok ilyen műholdas digitv-t? Jó az adás minősége? Mert kábeltévék néha elég ramatyok.
  • ffxi #12
    Köszi szépen emberek, de én nem ennél a társaságnál vok. Hanem vmi Sághy Bt.-nél.