SG.hu

A Disney felvásárolja a Pixart

A Walt Disney Company felvásárolja a régóta kreatív partnerének számító Pixar stúdiót, jelentette be tegnap Robert A. Iger, a cég elnöke és ügyvezető igazgatója. A Pixar akvizíciójának értéke a részvény-tranzakciók lebonyolítása után mintegy 7,4 milliárd dollárra rúg majd.

A stúdió eddigi vezetői fontos szerepet kapnak: Ed Catmullt kinevezték a közös Pixar és Disney Animációs Stúdiók elnökévé, John Lasseter lesz a kreatív igazgató, míg Steve Jobs, a Pixar elnöke és ügyvezetője pedig független tagja lesz a Disney rendezői testületének.

A Pixar filmjei ezidáig mintegy 20 Oscar-díjat nyertek el. Az újszerű történetmesélésnek és képi világnak köszönhetően világszerte meghódították a közönséget az olyan filmek, mint a Toy Story, a Szörny Rt., az Egy bogár élete, a Nemo nyomában és a Hihetetlen család, illetve a júniusban mozikba kerülő Verdák. "A Pixarral kiegészülve a Disney újra animációs nagyhatalommá válik, márpedig ez az a terület, mely ebben az iparágban a növekedés kulcsát hordozza magában. Ez a beruházás nagyban előmozdítja stratégiánkat, melynek lényege, hogy kiváló minőségű, igényes kreatív tartalmakat kínáljunk a nézőknek, s mindig a legújabb technológiákat alkalmazzuk" – mondta Iger.

A Disney – és a Pixar – filmjeit Magyarországon a Disney hazai forgalmazója, a Fórum Hungary mutatja be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • valaé valaé ná #4
    Pikszar az egész.
  • Inquisitor #3
    "... míg Steve Jobs, a Pixar elnöke és ügyvezetője pedig független tagja lesz a Disney rendezői testületének."
    Ja, meg tök véletlenül mint a Pixar főrészvényese ő lesz a Disney-ben is a főrészvényes. Szóval akkor most ki kit vett meg? Ez máshol úgy jött ki a hírekből, hogy a Pixar kivásárolta a saját részvényeivel a Disney-t.
    Nem mindegy :)
  • vg #2
    A Verdák Pixar film lesz, nem Disney, te szerencsétlenség!
  • SonicBoom #1
    Verdák? Láttam az előzetest. Disney gagyi 3D-ben. Amerikai klisé gyűjtemény -> a végtelenségig.