Ötvös Tibor

Angelina Jolie Robert Zemeckis filmjében

A Paramount Pictures és a Warner Bros stúdió közös erővel éleszt fel egy klasszikus történetet. A két stúdió Robert Zemeckis „Beowulf” című filmjének elkészítésén osztozik.

A nagyköltségvetésű sci-fi főbb szerepeiben Ray Winstone, Crispin Glover és Angelina Jolie lesznek láthatók. A film finanszírozásába a milliárdos Steve Bing által vezetett Shangri-La Entertainment is beszáll. Bing nem először dolgozik Zemeckis-szel. A rendező előző „Polár expressz” című animációs filmjének készítéséből is kivette a részét, nem kevesebb, mint 80 millió dollárral.



A film története egy VIII. században íródott epikus költeményre épül. Ebben leírják „Beowulf”, egy skandináv hős történetét, aki megmentette a dánokat a rettenthetetlen szörnyeteg Grendel-től. Winstone alakítja majd a főszerepet, Glover lesz Grendel, míg Jolie lesz Grendel édesanyja. A történet nem először talál megfilmesítőre. 1999-ben, Christopher „Én voltam a Hegylakó” Lambert főszereplésével készült már egy sci-fi, de az mind anyagilag mind kritikailag megbukott.

Feltűnő, hogy Hollywood egyik – ha nem a – legszebb nőjének idén már ez lesz a második idősebb karaktere. Ő alakította ugyanis Oliver Stone epikus történelmi filmjében, a „Nagy Sándor”-ban a címszerepet alakító Colin Farrell édesanyját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TommyGun #1
    Eccerűen imádom ezt a bigét