Ötvös Tibor

Ripley és az idegenek 5. rész!

1979-ben, az évtized végén a mozirajongók tudatába új szörnyeteg lépett be. Ő volt a savat nyáladzó, borotvaéles farkú (nem félreérteni), hoszúkás fejű Alien. A film azonnal világsiker lett és sztárrá avatta a rendező Ridley Scott-ot és a főszereplő Sigourney Weaver-t.

Ezután egyértelmű volt, hogy folytatás készül majd hozzá és készült is. Eddig összesen 4 része került a mozikba és egy mellékszál tavaly az Alien vs Predator képében. A szörnyek ikonok lettek. És úgy tűnik a rendező visszatér első sikeréhez.



A mai nap röppent fel a hír, hogy készül az 5. rész forgatókönyve. Erről természetesen azonnal megkérdezték a rendezőt is, aki megerősítette a készülő film tervét. Azt is elmondta, hogy nagyon szeretné, ha a „sorozat” igazi sztárjai, Sigourney Weaver és Lance Henriksen is visszatérnének az új epizódban.

Egyenlőre ennyi, ami nyilvánosságra került, de már ez is több, mint bíztató. Az Alien-filmeknél bevett szokás, hogy a producerek egy fiatal, feltörekvő rendezőt bíznak meg a film munkálatainak levezénylésével. A második részt James Cameron, a harmadikat David Fincher, míg a negyediket a francia Jean-Pierre Jaunet rendezte. Kíváncsian várom, hogy ha esetleg Ridley Scott nem vállalja el a rendezést, akkor vajon kit fognak megbízni vele? Az Alien vs Predator-t levezénylő Paul W. Anderson-t? Talán a sötét látásmódú Christopher Nolan? Reméljük jó kezekbe kerül a projekt!

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bubbax #3
    Sigourney már 58 éves, szal mi is lesz az új film címe? Idegenek az idősek otthonában? és Ripley majd jól hazavágja őket a járókerettel:) bahh
  • bigfoot #2
    csak ne az avp rendezője:)
  • Edem2000 #1
    Remélem Ridley Scott elvállalja, és csinál megint egy világsikert. Bár Alien nincs Sigourney Weaver nélkül, rmélem ő is elvállalja a szerepet. Alig várom!