Szekeres Viktor

Premierdátumot kapott az új Holló

Kiderült, mikor láthatja a nép a The Crow-t.

Tavaly derült ki, hogy a Lionsgate stúdió 8 számjegyű összeget fizetett a Holló (The Crow) amerikai forgalmazási jogaiért, így végképp minden akadály elhárult azelőtt, hogy láthassuk a filmet, aminek a premierdátumát június hetedikére tűzték ki Amerikában. Remélhetőleg idehaza is a világpremier környékén láthatjuk a filmet.

Korábban hosszú éveken át számolhattunk be arról, hogy talán lesz valami az új adaptációból, azonban a képregény filmváltozatába egymás után többször is beletört a filmesek bicskája ilyen-olyan okokból. Azonban, ahogy azt 2022-ben már megírtuk, Bill Skarsgard és Danny Huston, valamint Laura Birn, Sami Bouajila, Jordan Bolger főszereplésével, Rupert Sanders rendezésében, a nemrég Oscar-díjra jelölt Zach Baylin forgatókönyve alapján tavaly elkészülhetett a film (az 50 milliós projekt Prágában és Münchenben forgott).

Mint ismert, anno még 2018. júniusában írtuk meg, hogy már minden készen állt a The Crow, azaz a Holló rebootjának forgatáskezdésére Budapesten, amikor kiderült, hogy megint parkolópályára került a projekt, aminek Jason Momoa lett volna a főszereplője és Corin Hardy a rendezője. Az új adaptáció azért nem valósulhatott meg, mert kreatív és anyagi nézeteltérések adódtak a jogtulajdonos Davis Filmsszel, mely miatt előbb a Sony stúdió dobbantott, később pedig az említettek. A Holló rebootja már több, mint egy évtizede volt fejlesztés alatt, amikor lefújásra került. Például egy ideig Bradley Cooper, majd meglehetősen sokáig Luke Evans volt a kiszemelt főszereplő, és a rendező személye is többször változott, míg ki nem kötöttek a főállásban videóklipeket készítő Hardy mellett. Hardy verziójában először Jack Huston alakíthatta volna a sokak számára Brandon Lee révén ismertté vált képregényes karaktert, azonban a színész időpont-egyeztetési gondok miatt kénytelen volt kiszállni a produkcióból. Ekkor került a képbe Momoa.

Annak idején, 1994-ben a The Crow nem lett globális siker, viszont Amerikában hozott 50 millió dollárt és kultstátuszba lépett, más kérdés, hogy az 1996-os folytatás, a The Crow: City of Angels csak 18 millió dollárt termelt hazájában, és nemzetközileg arról sincs adatunk, hogy szerepelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!