Szekeres Viktor

Egyre rosszabbak a Marvel-filmek vagy csak a nézők fáradtak bele?

A Marvel szerint a filmek nagyon jók, a nézők nem bírják az iramot.

Miután az MCU egymás után szállította a jobbnál jobb közönségreakciókat, mintha megakadni látszana a szekér. Az ember hajlamos ilyenkor persze azonnal a minőséget számon kérni a Marvel Studiostól, de akkor ezzel azt is állítaná, hogy az első 25-30 Marvel-film valóban első osztályú volt, és csak az elmúlt években "romlott el" a produktum. Ami persze igaz lehet, de ehelyett a sokkal egyszerűbb magyarázat fele hajolhatnánk, miszerint a nézők kicsit unják a filmeket. Szerencsére Kevin Feige-ék is sejtik, hogy ez utóbbi a helyzet, így lassítani fognak a megjelenéseken.

Érdemes megnézni az eddigi MCU-filmek CinemaScore-jait. Ezek azok az exit pollos felmérések, melyeket első napos vetítések után végeznek a nézői véleményeket szondázandó. Értelemszerűen kissé elfogult ilyenkor a közönség, hiszen első napon általában csak a filmeket legjobban várók mennek el megnézni azokat. 2008-tól az MCU-filmek a következő értékeléseket kapták: A A- A B+ (Thor) A- A+ (Avengers) A A- A A A A A A A A A A+ (Black Panther) A A- A A+ (Avengers Endgame) A A- A B (Eternals) A+ (Spider-Man 3) B+ (Doctor Strange 2) B+ (Thor 4) A B (Ant-Man 3)

Mint látható, a 31. MCU-film, a Hangya 3 csak 'B' értékelést kapott, ami az eddigi legrosszabb holtversenyben az Eternalsszel. Korábban az MCU 2014 és 2021 között 21-szer kapott zsinórban A- vagy jobb értékelést, és ennél hosszabb sorozatra eddig csak a Pixar volt képes. Az MCU-nak összesen 31-ből 5 B-s vagy B+-os filmje van, azonban ezek közül 4 a legutóbbi 6 premier során született, és ez az, ami aggasztja a stúdiót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #2
    Szerintem próbálnak már egy ideje elszakadni az unalomig csépelt szuperhősös történetvezetéstől és kliséktől, és ez egy ideig úgy ahogy ment is. Viszont egyre jobban visszafelé sül el, és kínossá válik. Legalábbis nekem az.
    Ugyanez a túl sok poénkodásra is igaz. Pl. a Thor Love and Thunderben a Bale által játszott karaktert és a témát ennél jobban elbagatelizálni nem is sikerülhetett volna. Mintha nem lenne attól elég bagatel az egész szuperhősös téma, hogy pl. nincs semmi tétje egyik hős (vagy senki) halálának sem, mert vagy később visszatér valahogy, vagy lesz neki egy helyettese, sosem hagy senki űrt maga után igazán.
    A mostani Black Panther meg tulajdonképpen érdekes és komoly dolgokat akart feszegetni, és jó is lehetett volna, viszont egy ilyen "vihar a kissé infantilis CGI biliben" katyvasz lett belőle. A Black Panther 2 szimplán a kínos kategóriába esik, nem az állandó (rossz) poénkodással elbagatelizált kategória.

    Mondjuk az én véleményem nem számít, utoljára az Ultron korát néztem moziban, azóta csak a virágbolti verziót nézem meg, amikor nincs jobb dolgom éppen. Azért picit kíváncsi vagyok rájuk.

    De amúgy csodálkoznék, ha ez lenne az oka neki, amit leírtam, valószínűleg inkább tényleg túl sok jön egyszerre.
  • Ellaberin #1
    Történetet is kéne már írni, mert az már a dögunalom, hogy mindenki szuperhős és a szuperuniverzumokat is megsemmisítő gonoszt győzi le (néha ugyan ez többes számban).