Szekeres Viktor

Véget ért az új Majmok bolygója forgatása

Ennyi volt az új MB-film forgatása.

A filmesek nem csak a forgatáskezdéseket próbálják meg manapság promóciós célokra felhasználni, hanem a forgatások befejezéseit is, hiszen ez remek apropóként szolgál arra, hogy a közösségi oldalakra különféle képeket posztoljanak. A Kingdom of the Planet of the Apes esetében szerencsére a rendező nem csak egy csapó képét posztolta Twitterre.


Még augusztusban derült ki, hogy Owen Teague főszereplésével új A majmok bolygója-film készül. A 20th Century Planet of the Apes-franchise folytatásához később Freya Allan és Peter Macon is csatlakozott kiemelt szerepben. A filmet a Maze Runnerrel befutó Wes Ball rendezte. A Kingdom of the Planet of the Apes új fejezetet fog nyitni a sagában, és a történet több évvel a 2017-es War for the Planet of the Apes zárását követően fog játszódni. A forgatókönyvet Josh Friedman, Rick Jaffa, valamint Amanda Silver és Patrick Aison írta. Az operatőr Pados Gyula volt.

A Pierre Boulle regényén alapuló franchise világszerte eddig 1,7 milliárd dollár bevételt hozott. Annak idején a 1968 és 1973 között 5 epizód készült belőle, majd Tim Burton rendezésében és Mark Wahlberg főszereplésével 2001-ben kaptunk egy rebootot, azonban a Planet of the Apes 362 milliós globális bevétele nem volt elég a folytatáshoz. Ezt követte egy új trilógia: 2011-ben a Rise of the Planet of the Apes hatalmas sikernek bizonyult és világszerte 482 millió dollárt termelt, a 2014-es Dawn of the Planet of the Apes pedig erre is rátett pár lapáttal, hiszen 710 millióig jutott el. A törvényszerű visszaesés 2017-ben, a War for the Planet of the Apes esetében 490 milliós bevételt jelentett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FICEK9 #1
    Miért van az hogy szinte minden Majmok bolygója cikk ha az előzményekről ír kihagyja az 1974-es sorozatot? Én lepörgettem és nem annyira rossz hogy el kellene hallgatni, mint valami mostoha gyereket.