Ötvös Tibor

A gyilkos járat, avagy a vonat nem vár

Brad Pitt legújabb filmje nagyon izgalmasnak tűnt és bár csalódásról nem beszélhetünk, de azért nagyon hiányzik Guy Ritchie a kamera túloldaláról.

Hogy tetszett A gyilkos vonat?
  • Tetszett, jó film volt
  • Közepes lett
  • Nem tetszett
  • Nem láttam
A gyilkos járat első előzeteseit látva az ember elégedetten csettintett, hogy na végre egy olyan film, ami Guy Ritchie vagy Tarantino legjobb pillanatait idézi meg. Azonban sajnos a trailer most is csalt és bár nem jövünk ki rossz szájízzel a filmről, de nem is lesz klasszikus a film. Egy tipikus nyári blockbustert kapunk, amivel amúgy semmi baj.

Adott a Tokióból Kiotóba tartó szuperexpressz, melyre egyszerre több bérgyilkos is felszáll. Bár eleinte úgy tűnik, hogy mind más-más céllal érkeztek, de végül egy nagy küldetéssé áll össze az egész esemény. Katicabogár (Brad Pitt) az egyetlen, aki az utolsó pillanatban ugrott be és így kicsit ki is lóg a sorból, de végül kulcsszereplővé válik az események során.


A John Wick új utat taposott ki az akciófilmek világában és manapság egyre többen próbálnak megfelelni ennek. A gyilkos járat szerencsére nem egy szívtelen másolat, képes egyedi megoldásokkal operálva szórakoztatni a nézőket. Ez persze nem véletlen, hiszen bár eredetileg Antoine Fuqua rendezte volna a filmet, de végül a Deadpool 2 és a John Wick direktora, David Leitch ült be a székbe, így a hasonlóságot le sem lehet tagadni.

Pitt láthatóan imádta a forgatást és Katicabogár szerepében valóban bele is ad mindent, amit csak lehet. Az azonban már komoly gondot jelent, hogy a többi karakter felvezetése és bemutatása elég sok időt visz el, ráadásul a dialógusok is maximum közepes szintet képviselnek. De azt nem lehet eltagadni, hogy minden színész próbálta a legtöbbet kihozni a saját karakteréből. És ahogy azt várhatjuk, nagyon beindul a cselekmény és ugyan szinte végig a vonaton zajlik minden (pontosabban egy kék háttérre vetített vonatbelsőn), így is kellően eseménydús a film. Az első óra után bizony kezdenek összeérni a szálak, kezdenek kibontakozni a történet részletei és a vér is folyik rendesen.

A gyilkos járat nem fogja megváltani a világot, de ettől függetlenül kimondottan szórakoztató a végeredmény. Nem lesz belőle John Wick-szintű klasszikus, de így is a nyár egyik legszórakoztatóbb őrülete. Erre a vonatra még így is érdemes felszállni, bár azért megnéztem volna egy Ritchie-féle változatot is.
7,5/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
A gyilkos járat (Bullet Train)
szinkronizált, amerikai akciófilm, 152 perc, 2022
18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: David Leitch
Producer: Antoine Fuqua, David Leitch, Kelly McCormick
Zene: Dominic Lewis
Operatőr: Jonathan Sela

Brad Pitt (Katicabogár)
Joey King (Prince)
Brian Tyree Henry (Lemon)
Andrew Koji (Kimura)
Hiroyuki Sanada (Elder)
Sandra Bullock (Maria)
Michael Shannon (Fehér Halál)
Jim Garrity (Szenátor)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Agyturbinikusz #6
    Persze hogy a vonat nem vár, hiszen nincs rajta bástya.
  • Ellaberin #5
    Még nem láttam, de örülök, ha mozi érett filmet kapunk, mert már nagyon átszoktak a stream féle egyszerűsítésekre, remélem itt nem köszön vissza.
    (Csak mellékesen: streamben talán az egyetlen mozi érett film az elmúlt egy évben a "Ne nézz fel!", ami szörnyen kevés, mármint darabszámra.)
  • UUUU #2
    Jo film, a mai tucatfilmek kozul kiemelkedik Guy Richie nelkul is.