Szekeres Viktor

Elég komoly bukta Chris Hemsworth új, Netflixes filmje

Sok Netflix-film lesz nagy siker, de A pók feje nem lett az.

Pusztán az első hétvégi teljesítménye alapján a Netflix új filmje Chris Hemsworth főszereplésével, A pók feje (Spiderhead) nagyon alulteljesített, mára csak 44 országban első, és ahol első helyet is szerzett, ott sem komoly fölénnyel. Többek között már itthon sem vezet, hiszen a Love & Gelato már le is taszította a trónról.

Összességében a Netflix tájékoztatása szerint a Spiderheadet az első hétvégéjén 35,4 millió órán át nézték az előfizetők, ami annak fényében igen zsenge teljesítmény, hogy két hete az ausztrál Interceptor szinte pontosan ilyen startot produkált, de korábban a Rebel Wilson-féle Senior Year 56 millió órásat, míg az Adam Project 92 millió órásat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morguldae #10
    Jobbra számítottam. Elég gyenge film lett.
  • zetortraktor #9
    (Egyébként, hogy a fenti hírre is reflektáljak, és egyben irányba tegyem a diskurzust, mert biztosan sok a laikus, tényleg nem csak csulok0000-t akarom kipécézni. Aki bizonyítani akar, az megmondhatja, hogy szerinte egy film milyen adatok mellett siker a Netflixen, és milyen adatok mellett bukta? Az, hogy közepes, senkit sem érdekel. Illetve azt is meg lehet mondani, hogy vajon egy 3 millió dolláros film X nézettsége mellett egy 60 millió dolláros film X nézettsége lehet-e siker, vagy utóbbi akkor nem siker? Hiszen 20-szor annyiból lett ugyanakkora érdeklődés. Értelemszerűen az, ami alulteljesít, buktaként definiálható.

    Mert ugye hiába lehet bármikor megnézni egy filmet, hiába nem nulla egy film nézettsége, közel sem mindegy, hogy melyiket hogy nézik. Ha valaki ebben kételkedne, akkor legkönnyebben úgy tudatosulhat benne, hogy megnézi, hogy mi folytatódik, és mi nem, annak ellenére, hogy folytatódhatna. Na, utóbbi jelent nem sikert.)
  • zetortraktor #8
    De tekintve azt, hogy mennyire érzékenyek manapság emberek arra, hogy javítják őket: nyugodtan hidd továbbra is azt, hogy nem léteznek bukták (mert ugye nálad "bukta valahol ott kezdődik amikor a film a listák végén indít és ott is marad").
  • zetortraktor #7
    Akkor ezt írd, hogy nincs közöd ahhoz a témához..., ehh... Elnézést, nem tudtam, hogy az alapoktól kell magyaráznom, de látni abból, hogy olyanokat írsz" a filmet soha többé nem lehetne megnézni", hogy nem tudod, hogy működnek a Netflixes számok.

    Megpróbálom elmagyarázni. Két mondatot írtál - mindkettő butaság.

    1. mondat: "már az is buktának számít egyesek szerint ha valami csak egy hétig listavezető :D

    Hol láttál ilyet bárhol? Látatlanban mondom, hogy sehol. Kitaláltad. Szomorú. Divatos, de szomorú. Ha nem, akkor biztos találsz linket.

    De elmagyarázom: ha egy filmről valaki azt írja, hogy bukta annak ellenére, hogy egy hétig listavezető, akkor nem azért írja, mert 1. (vagy 2. vagy 10.), hanem azért, amennyi bevételt szerzett. A kommentemben azt taglaltam, hogy TÖK MINDEGY a bukta vagy a siker szempontjából, hogy melyik film hányadik. Butaság helyezésre hivatkozni.

    2. mondat. "A bukta valahol ott kezdődik amikor a film a listák végén indít és ott is marad."

    Megint. A bukta sosem ott kezdődött. 1. a buktának nincs köze semmilyen listához. 2. egy film új nem fizikailag tud a listák végén indítani, mert ha 3000 vagy 1000 vagy akár 100 moziban bemutatásra kerül, akkor egy random hétvégi bevételi listán is jóval előrébb lesz, mint 50 másik film, ami 20 hete megy és csak 1-2 moziban.

    Van egy bónusz.

    " elmúlt években csak 2 féle film létezik az újságírók szerint: Az amelyik rekordokat dönt és a többi ami "hatalmas bukta"."

    Hát, igen, ez határtalan nagy ostobaság. Egy random keresés itt vagy a Google-ön (mert én megnézem mindig, hogy nem írok-e hülyeséget), és máris látni. Lehet, hogy benned csak ilyesmi marad meg, illetve nyilván az hír, ha valami siker vagy bukta, az nem, hogy egy noname film közepesen teljesít, de ettől még határtalan ostobaság. Mondom, egy kereséssel négy ellenpéldát találtam rá 3 cikkben.
  • csulok0000 #6
    Sajnos te vagy az akinek hiány van a fejében...
    1. A lista vezetőt nem ehhez a filmhez írtam, de ehhez tudni kellene szöveget értelmezni. Az csupán arra volt, hogy jelezzem, hogy az elmúlt években csak 2 féle film létezik az újságírók szerint: Az amelyik rekordokat dönt és a többi ami "hatalmas bukta".
    2. A listád értelmetlen, mert ennek akkor lenne értelme, ha a filmet soha többé nem lehetne megnézni és ha szó szerint nulla lett volna a nézettsége. De mivel egy egész jó nyitányt indított így nem lehet rossznak mondani.
    3. Én továbbra is kitartok amellett, hogy nem azt mondtam, hogy ez minden idők leges-legjobb filmje és a világ legjobb kezdése. Hanem én azzal nem értek egyet, hogy "komoly bukta". Mert abban az esetben a sikeres filmek 90% kolosszális buktának minősülne... És ezt akartam jelezni, hogy a cikk írója nincs tisztában a szó jelentésével.
  • Ender Wiggin #5
    nem hiszem, hogy drága film lett volna, így anyagilag tutti megérte a netflixnek. moziban veszteséges lett volna, de steam-elve biztos nem.
  • Alexease #4
    Ezeknek a bukta- es Netflix-sirankozas jelenteseknek nem sok ertelme van. Meg a kizarolag mozis korszakban igen, amikor a premier utan x het utan lekerult a musorrol, es annyi bevetel volt, amennyi.

    De stream-en akkor nezem, amikor akarom, es foleg akkor, amikor sorra kerul a sok kozul. Ez az egyik lenyege. Ha egyedul lennenek, talan meg lehetne, ha nem is buktarol, de rossz kezdesrol beszelni. De amig legalabb 4 csatorna nezheto (Netflix, Disney, HBO, Prime), addig nem igazan. Raadasul a Disney eleg uj es boseges az ismert divat tartalomban, es az HBO-t sem olyan regen frissitettek. Es mostanaban vannak uj evad premierek rendesen. Meg nyar van;)

    Es eleve a nagy pezes cegek penzugyi/profit "buktaja" alapbol nevetseges: jovore 20% bovulest szeretnek; csak 15% lett; bukta.
  • zetortraktor #3
    Azért ennyi ésszel... Létezik ember, aki szerint a listavezetés fontosabb, mint az, hogy mennyi teljesít valaki? Lássunk két listát:

    1. X - 2 dollár bevétel / 2 néző, 2. Y - 1 dollár / 1 néző, 3. Z - 1, 4. A - 1, stb. mindenki egy.
    1. X - 100 millió 2. Y 99 millió 3. Z 98 millió... 76312., azaz utolsó A 7 millió.

    Direkt az együgyűeknek sarkítottam le. Egy mozifilm hiába lesz első az uborkaszezonban, amikor nincsenek vetélytársak, attól még bukta lesz. Egy mozifilm hiába nem kerül ötbe vagy tízbe, ha nagyon erős mezőnyben van VAGY magához képest jó teljesít. Ezt nem hiszem, hogy nehéz elképzelni, ld. a COVID-időszakban hetekig első buktákat.

    (Még szemléletesebben: az Everything Everywhere All at Once Amerikában sosem volt top3, max 6 milliós hétvégi bevételt hozott, de már 65 milliónál tart és a negyedével nagy siker lett volna és nemsokára több bevétele lesz Amerikában, mint a Morbiusnak, ami 39 millió dolláros hétvégével és 1. hellyel kezdett. És nem hiszem, hogy akkora sikernek mondanák. De ha kell nem jól nyitó példa, van jó pár tavalyról, ami kevés pénzzel volt első. Az első helyet falra lehet kenni, ha nem jár teljesítménnyel.)
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2022.06.24. 21:04:35
  • csulok0000 #2
    A cikk író sem ismeri a "komoly bukta" szó jelentését. Mostanában már az is buktának számít egyesek szerint ha valami csak egy hétig listavezető :D A bukta valahol ott kezdődik amikor a film a listák végén indít és ott is marad.
  • wraithLord #1
    Pedig a netflixes filmek, ha nem is jók, de legalább formabontók, és próbálnak kevésbé sablonosak lenni. Ez valamikor előny, és van, amikor előnyből gagyiba forduló hátrány. :D Én ezért szoktam őket megnézni, mert nem tudom az első 2 percből, hogy ki milyen szerepet tölt be a filmben, és mi lesz a vége. :D