Szekeres Viktor

Kevin Spacey-vel készül a magyar Tatárjárás-film

Ismert külföldi színészekkel forgatnak magyar történelmi filmet.

Nemzeti Filmintézet döntőbizottsága több mint 1,2 milliárd forintos támogatást szavazott meg az A Nyugat kapujában című, tatárjárás idején játszódó történelmi filmnek, amit a különféle magyar tévésorozatok és szappanoperák epizódjain edződött Soós Péter fog rendezni Horváth Áron és Joan Lane forgatókönyve alapján. A magyar-mongol-angol koprodukcióban készített film tervezett mozibemutatójára 2023 decemberében fog sor kerülni.

Soós megerősítette azokat a sajtóértesüléseket a 24.hu-nak, hogy a filmben szerepelni fog az Oscar-díjas Kevin Spacey is, aki egy itáliai bíborost, a történet főgonoszát alakítja majd. Ugyancsak az a hír járja, hogy Christopher Lambert egy magyar kereszteslovagként fog feltűnni, és ismert név lehet még a produkcióban Eric Roberts, valamint Terence Stamp, de esetükben még nincs hivatalos megerősítés, illetőleg aláírt szerződés.

A Nyugat kapujában szinopszisa a következő: A film a XIII. századba repít vissza, amikor Batu kán a világhódító Dzsingisz kán unokája, a sztyeppe kegyelmet nem ismerő ura seregével Esztergom falai alá ér. Európa meghódítása előtt el kell söpörnie útjából a magyar várat. A maroknyi védő Eusebius kanonok és a spanyol zsoldoskapitány, Simon vezetésével az utolsó harcra készül. Segítségre nem számíthatnak. Talán a pápai legátus megérkezése és a mongol holdújév ünnep ad egy kis haladékot a magyaroknak..."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!