Ötvös Tibor

Netflix ajánló zombikkal, katonákkal, Bőrpofával

Űrhadosztály, Texasi láncfűrészes, Mindannyian halottak vagyunk - csak pár cím, melyeket mindenképpen érdemes a Netflix kínálatából megnézni.

Bár támadnak fel a mozik és egyre több sikeres film érkezik a nagyvászonra, de a streaming szolgáltatók sem állnak le. Március 8-tól elérhető lesz az HBO Max (remélhetőleg beszámolhatunk majd az indulásáról és első kézből szerezhetünk tapasztalatot) és persze közben a Netflix is dübörög. Rengeteg kritika éri a szolgáltatót a gyenge minőségű filmjeik/sorozataik kapcsán és sajnos erre az olyan ostobaságok, mint a Garantált szerelem, Táncra fel vagy a Halálos harcmező okot is adnak.

De a nagy számok törvénye alapján a sok rossz között néha bele lehet futni valami jóba is és most mi ezekből csemegéztünk. Persze ezek egyéni ízlést tükröznek, de azért próbáltunk olyan sorozatot vagy filmet kiszedni, melyek szélesebb rétegnek is kellemes perceket tudnak okozni.

Űrhadosztály - 2. évad
Steve Carell űrbeli vígjátéka, az Űrhadosztály megkapta második évadát, melyet személy szerint nagyon vártam. Bár az Office nekem teljesen kimaradt az életemből, de ez a katonai "munkahelyi komédia" nagyon betalált. Elsősorban a színészek miatt, hiszen Carell mellett John Malkovich is fontos szerepet vállalt a szériában. Az első évad nagyon izgalmasan zárult, így vártam, hogyan kezdenek majd újra.


Sajnos azonban az indulás csalódást keltő, mert ugrunk egy nagyot az időben, a Holdon történtek már a múlt és csak visszaemlékezésekből tudjuk meg, mi történt. Így marad a munkahelyi komédia, ami viszont már kicsit unalmas. Az évadban talán két olyan epizód volt, ami felért az elsőhöz, a többi inkább unalmasnak nevezhető. A lezárás alapján egy harmadik évadra is szükség lenne, de sajnos a megérdemelt sikertelenség miatt kérdés, hogy mi fog történni a szériával. A Netflix ennél nézettebb sorozatot is gondolkodás nélkül lelőtt, így nincsenek illúzióink. Kár érte. 5/10

Mindannyian halottak vagyunk
A koreai sorozatok manapság nagyon hasítanak és megérdemelten teszik mindezt. A feltehetően mindenki által ismert Nyerd meg az életed is remek volt, ám akadnak további, említésre méltó darabok is. A Hellbound már korábban megjelent és tartott példás tükröt a társadalmak elé, de februárban jött egy zombis horror is. A Mindannyian halottak vagyunk első körben nem tűnt többnek, mint egy tucat zombis horror, ám ez csak a felszín.


Adott egy vírus, mely egy középiskolában üti fel a fejét és fertőzi meg a diákokat. Egy csapatnyi tanuló éli csak túl, akik próbálnak minél tovább életben maradni és reménykedni abban, hogy jön a segítség. Nem tűnik nagy durranásnak, de szerencsére a sorozat tartogat nagyon kellemes csavarokat (néha egész logikátlanokat - vagy majd csak a következő évadban lesz megmagyarázva, ki tudja) és valóban nem lehet tudni ki hal meg és ki marad életben. A koreai sorozatokban nem szórakoznak sokat azzal, hogy egy több részen át épített és kedvelt karaktert egy pillanat alatt kivegyenek a képből és itt is erre számíthatunk. Érdemes adni neki egy esélyt. 8/10

A texasi láncfűrészes mészárlás
A sorozatok után íme egy film, melynek kapcsán kimondottan szkeptikus voltam. Annyi alkalommal gyalázták már meg az eredeti művet, hogy nehezen tudtam elképzelni, miért pont a Netflix tudna értelmesen és tisztelttel hozzá nyúlni az alapkoncepcióhoz. Szerencsére tévedtem és A texasi láncfűrészes egy igen erős bástyája lehet a csatorna horror-kínálatának.


A sztori szerint Harlow elhagyott városába új lakók érkeznek és persze Bőrpofa ezt nem hagyhatja szó nélkül. A film sztorija nem váltja meg a világot és nagy csavarokra sem kell számítani, a megvalósítás viszont simán elviszi a hátán az egészet. Ez egy igazi trancsírozós horror, melyben nem vágnak a véres részeknél, hanem totálban mutatják meg őket. Ráadásul az első rész szereplője is visszatér, így ez egy valódi folytatásnak tekinthető. 7,5/10

Fuss!
És zárásként egy tinihorror/thriller, mely talán az elmúlt évek legkellemesebb meglepetése. A sztori szerint egy tolószékes tinédzser az anyjával él, akiről folyamatosan érdekes dolgok derülnek ki. A Fuss! kapcsán már az elején érezzük, hogy valami nincs rendben, de a végső csavart még így is feltehetően viszonylag kevesen találják majd ki.


Sarah Paulson brillírozik a kissé instabil nő szerepében, ám a film igazi felfedezettje Kiera Allen, aki a való életben is tolószékben éli az életét. A lány nagyon jól játszik, hamar szimpatikussá teszi a karakterét és szurkolunk neki. A Fuss! egyébként a Keresés alkotóinak új filmje, akiknek sikerült felnőniük az első alkotásuk szintjére. 9/10

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csucse #1
    Fú de jó! Zombik? Régóta várok jó zombikat. Hiánypótló!