Szekeres Viktor

Kedvelt fantasyből lesz tévésorozat

Sorozatosodik A Spiderwick krónikák.

A tavalyi év után idén is megrendezésre kerül november 12-én online a Disney stúdiójának filmes és tévésorozatos rendezvénye, a Disney+ Day, mely természetesen a két éve indult streaming platformra, valamint az arra érkező anyagokra koncentrál. A D-Day keretén belül rengeteg újdonságról és ismerős produkcióról rántják le a leplet az előfizetők számára, új tervekről beszélnek, és soron következő premierekhez természetesen jó pár reklámanyagot is kiadnak, melyek igen hamar mindenki számára elérhetővé válnak a neten is.

A tévésorozatos bejelentések szinte kivétel nélkül adaptációk voltak. A Disney+ a Marveles projektek és filmek mellett azonban szerencsére könyveket is fog adaptálni, többek között a platform élőszereplős sorozatot rendelt be a The Spiderwick Chronicles-könyvek alapján, amiket itthon: A Spiderwick krónikák címen jelentek meg. A könyveket Tony DiTerlizzi és Holly Black írta, a sorozatot pedig Aron Eli Coleite készíti majd.

A könyv első kötetének hazai kiadása a következő fülszöveggel jelent meg: "A nagy sikerű, különlegesen szép amerikai könyvsorozat (A Spiderwick krónika) első kötetével indul a magyar kiadás. A sorozat hosszú ideje a New York Times bestseller listáján szerepel. A reális és fantasztikus elemekből összeszőtt könyv szereplője három testvér és édesanyjuk, akik egy elhagyatott házba költöznek. A gyerekek itt egy rejtett szobára, egy különleges könyvre és egy különleges teremtményre bukkannak. A manószerű, kedves és segítőkész lénnyel jó barátságot kötnek. Azonban nemcsak békés dolgok történnek. Az egyik fiút elrabolják a láthatatlan goblinok - de megjelennek itt az eddig csak Tolkien meséiben szereplő trollok, tündérek, más meselények és különleges állatok is. A könyvben két párhuzamos valóság jelenik meg, ami különösképp érdekessé teszi a mesefolyamatot. E gyönyörű kiállítású könyvhöz hasonlóval sem találkoztunk eddig. A belső illusztrációkból különleges báj árad, a meseszövéshez alkalmazkodó illusztrációk közt tolkieni teremtmények is találhatók, a könyvek kötése pedig művészi remekmű."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!