Szekeres Viktor

A Fekete Özvegy pár nap alatt 3 korábbi egyszemélyes Marvel-filmet is agyonvágott

Még mindig nő a Black Widow kasszája.

A Fekete Özvegy (Black Widow) mozis sikeréhez nem férhet kétség Észak-Amerikában, pedig ott a film nem exkluzív mozis premiert kapott, ugyanis a Disney+-ra is felkerült. Más kérdés, hogy ebből a Disney közvetlenül is profitált, hiszen miközben például a Warner-premierfilmek az HBO Max kínálatában minden előfizető számára nézhetőek, a Black Widow először csak a platform prémium felületén vált elérhetővé, ahol a megnézéséért 30 dollárt kellett fizet, mely összeg 100%-ban a Disney-t illeti, szembe a fele-, illetve harmadannyiba kerülő mozijegy árával, melynek kábé csak 50%-a jut el a stúdióhoz.

A szuperhős film amerikai bevételei a hétvégén még így is átlépték a 181 millió dollárt, ami azt jelentette, hogy pár napon belül megelőzte belföldi bevétel szempontjából az egyéni MCU-darabok közül az Amerika kapitányt (176,7 millió dolláros amerikai bevétel), a Hangyát (180,2 millió dolláros amerikai bevétel) és a Thort (181 millió dolláros amerikai bevétel). Ami a járvány alatt, a Disney+-os komponenssel mindenképp dicséretes teljesítmény, még akkor is, ha természetesen az említett filmek premierje idején a mozijegyek is olcsóbbak voltak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #2
    Hogy a faszba nevezhető egy alsó hangon 300 millába kerülő film sikernek, ha nagyon optimistán számolva a stúdió bevétele valahol 160-180 millió körül lehetett?
  • nlght #1
    Letöltöttem, megnéztem, letöröltem, complete garbage. Megbántam a rászánt időt. Kérem vissza!