Szekeres Viktor

400 millió dollárt érnek az új Ördögűző filmek

Új The Exorcist-filmek készülnek.

Egy stúdió nagyon biztosra megy akkor, ha valami, avatatlan szemmel kétesélyesnek vélt projektbe több százmillió dollárt fektet, de a jelek szerint a Universal Pictures, valamint streaming szolgáltatója, a Peacock meg van győződve arról, hogy Az ördögűző (The Exorcist) franchise aranyat ér, hiszen 400 millió dolláros szerződést kötött (nagyjából annyi pénzről van szó, amennyit a Netflix is fizet a következő két Tőrbe csalva-filmért) a Blumhouse Pictures, valamint a Morgan Creek produkciós cégekkel, hogy egy új trilógiát készítsenek, illetve, hogy a termékek globális forgalmazási jogait megszerezzék.

A franchise-t David Gordon Green rendezné, a főszereplő pedig Leslie Odom Jr. lenne, aki egy megszállt gyerek apjaként segítséget kért az eredeti filmben Regan anyját alakító Ellen Burstyn karakterétől. A tervek szerint a filmek folytatásként viszonyulnának az eredeti, 1973-as William Friedkin-féle regényadaptációhoz (tehát nem feldolgozások lennének), pont, ahogy az ugyancsak Gordon Green által rendezett új Halloween-trilógia is viszonyul a hetevenes évekbeli eredetihez.

Az első film 2023. október 13-án kapna mozis premiert Amerikában, a folytatások pedig lehet, hogy már a Peacockon debütálnának a rákövetkező években. A kreatív csapatban Gordon Green mellett ott van Danny McBride is, aki a Halloween-szkriptek megírásában is részt vett.

Az ördögűzőt anno négy folytatás/előzmény követte (1977-ben az Exorcist II: The Heretic, 1990-ben aThe Exorcist III, 2004-ben az Exorcist: The Beginning, 2005-ben pedig a Dominion: Prequel to the Exorcist. Pár éve pedig egy kifejezetten jó tévésorozatos folytatás is készült, mely két szezont ért meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!