Szekeres Viktor

A héten már új magyar filmet is nézhetünk moziban

Eheti premier lesz a Hét kis véletlen.

November 26-ától került volna bemutatásra a Hét kis véletlen itthon, azonban a mozik bezárása miatt erre nem került sor. Ehelyett május 13-i premierdátumot kapott Gothár Péter filmje - a rendező a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával tizenöt év után készíthetett ismét mozifilmet, aminek főszereplői Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté, Börcsök Olivér, valamint Básti Juli, Bezerédy Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István.


A film hivatalos szinopszisa a következő: "A Hét kis véletlen egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közel-, és távolmúlt emlékeihez. Filmes kalandozás térben, időben, lélekben… A film központi alakja Gertrúd. Középkorú énektanárnő és feleség egy kihűlt kapcsolatban. Férjével és nagyfiával él valahol a nagyváros belsejében. Fanatikus rajongással kórust vezet. A huszonéves Albán Londonból érkezett haza. A két nő villámcsapás szerű hatással van egymásra. Gertrúdban egy pillanatra felvillan az újrakezdés lehetősége, de aztán ismét visszaáll az élet „rendetlensége és bizonytalansága”. Röpke időre a család valamennyi tagja attól tart, hogy minden megváltozott. De aztán megnyugodhatnak, mert „de nem”. Ez a történet olyan emberekről szól, akikben végig ott van a szeretés vágya, az új élet reménye és a hétköznapokban megélt lét abszurditása, akik iróniával szemlélik a világot, a családi létet."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • repvez #3
    De ez nem mentesiti attól, hogy azon az egy alkalommal nem kellene neki mindent beleadni vagy csak arra az egy alkalomra odakoncentrálni és nem ugyan azt a figurát elöadnia, mint bánk bán a szinpadon évente 100x.
    És pont ezért mivel ritkán adatik meg ezért lehetne teljesen más a megjelenés a szinészi játék a filmekben, mint a szinpadon

    Pont ugyan ez érvényes az operatörökre és rendezőkre is. van Magyarországon oscár dijas operatör , hollywoodi filmeket vagy legalább is egész világon vetitett mozifilmeket rendező és világhírű CGI csapat is itthon vagy legalább is magyarok.
    És a töredékét nem tudják hozzáadni az itthon készült filmekhez.

    Vagy tanáccsal ellátni az itthoniakat esetleg valami utánpotlás szerüséget nevelni akinek átadni ezeket a tapasztalatokat.

    Ehelyett az 1000x látott sémákat készitik el 1001x is.
  • Zombee #2
    Ez így igaz. Hozzátenném viszont, hogy kis piac vagyunk, kevés film készül, egy színész nem engedheti meg magának anyagilag, hogy csak mozifilmben szerepeljen. Hollywood-ban készül annyi, hogy Matt Damon és a többiek évente leforgatnak egy filmet, és meg is van a betevő falat.
    Másfelől nem csak a színész hibája, hogy színpadiasan játszik, ezért lenne ott a rendező, hogy a színészeket rendezze.
  • repvez #1
    Csodálom, hogy nem vágtak bele egy elvtársozást sem, de a képi világa hozza ezt az érát.
    De tuti , hogy a teljes filmben elég erősen megjelenik ez a motivum és a cocialistás emlékek.

    Nem hiszem el, hogy nem lehet leakadni a magyar filmeknél errőél a vonalrol, és nem lehet valami olyan filmet csinálni ami nem müvészfilm, nem vigjáték vagy ha vigjáték is akkor nem a szoci időket idézik és gagyi effektezésekbe törkollik.
    Meg ezt a szinpadias megjelenést is elhagyhatnák már, olyan mintha egy szinpadon játszodna a film, csak filmre veszik.

    Nincs egy normális operatöri ujjitás és kamera kezelés ugy általánosságban a magyar filmiparba, a szinészekről meg nem is beszélve, tök mindegy milyen karaktert kellene megformálniuk, mint ugyan az lesz a végén mint amit már 1000x láttunk.

    Külföldön egy matt damon, ugy tudja eljátszani a karaktereket és ugy formálják át, hogy hihető az , hogy ö most tényleg az ami a filmben játszik és eszedbe sem jut, hogy elötte meg még jason burne volt.