Szekeres Viktor

Az Avatar lett megint minden idők legsikeresebb filmje

Az Avatar 1 visszaelőzte a Bosszúállók 4-et.

2019. őszén a Bosszúállók: Végjáték lett minden idők legsikeresebb filmje. Eleinte úgy tűnt, hogy az Avatar megtarthatja a koronát, a Disney azonban kitalálta, hogy dolgozza le a két film összbevétele közötti akkori 42 millió dolláros különbséget: a Bosszúállók 4 extrákkal felturbózott változatával. A terv bevált, a rajongók ismét rákaptak a képregény-filmre, és az végül globálisan 8 millió dollárral felülmúlta James Cameron filmjét - mindezt úgy tette, hogy sem Amerikában nem lett minden idők legsikeresebb filmje, sem pedig Amerikán kívül.

Azonban már akkor tudhattuk előre, hogy csak pünkösdi a királyság, ugyanis az Avatar 2 bemutatója előtt ismét be tervezik mutatnák az Avatart is az amerikai mozikban. Azonban Kína fürgébb volt, és még jóval a második rész premierje előtt moziba engedték ismét az első epizódot, a rajongók pedig köszönték szépen, és már sereglettek is a filmre, miután kifizették a jegyek árát, aminek köszönhetően az Avatar összebevétele már 2,8 milliárd dollár fölött jár globálisan, maga mögött hagyva a Végjáték 2,79 milliárdos teljesítményét. És ez még csak a kezdet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • lfjunior #9
  ender, annak örülj inkább, hogy 14 éves a reged. nagyon régen ki kellett volna tiltani már téged erről a fórumról.
 • Ender Wiggin #8
  Közben eltűnt a hozzászólásom, az ég tudja miért (szólásszabadság, meg minden). A filmek 99%-ának a sztorija máshonnan van. Azzal persze nem lehet vitatkozni, hogy ha azt mondod fos. Én személy szerint minden idők egyik legjobb filmjénak tartom, amit vagy 20x láttam :-D
 • wraithLord #7
  "Csak az avatárnál egyszerre mindenkiből kitört a kultúrsznob."

  Én nem csodálkozom rajta, intellektuális szinttől függetlenül sokaknak feltűnt, hogy a sztorija honnan van. Tehát "audiovizuális élmény/fos-kategória", és még bárki csont nélkül rá is ismerhet, mit próbálnak meg eladni neki 800-adszor... ez akár sikerélményként is funkcionálhat egyeseknek, hogy most ő jól a színfalak mögé látott... :D

  A látvány miatt tetszett, de nekem ez is ugyanolyan egyszernézős film volt, mint a hollywoodi szuperprodukciók ("audiovizuális élmény/fos") nagyobb része.
  És, mint mondtam, nem csodálkozom rajta, ha valaki fosozza, mert a film még csak meg se próbálja elfedni, hogy micsoda... :D

  Szerintem.
 • Sequoyah #6
  Akkora rajongo nem vagyok ugyan mint te, de eletemben volt osszesen 2 vagy 3 film amit 1nel tobbszor lattam moziban, es ez az egyik.
 • Cefet #5
  +1
  Nekem is ez a kedvencem, és én sem tudom megúnni. Moziban is megnézném, ha újra vetítenék. Többször is. Szerintem telt házzal menne.
  Hogy melyik a jó film, az szubjektív. Aki fosozik, az csak saját magát minősíti...
 • kalapos01 #3
  Nem tudom, én is láttam, de nem rémlik, hogy kiváló audiovizuális élménynek tartottam volna, inkább közepesnek. A sztorija nem volt rossz, de persze az sem egetrengető. De a kulcs nem az, hogy kinek hogy tetszik, hanem az is, hogy a fosozó, te is és én is megnéztük, ezért sikeres.
  Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2021.03.15. 08:18:54
 • Gabbbbbbbbbbbb #2
  Az Avatar egy kivalo audiovizualis elmeny. Kar a story-ra oszpontositani a film ertekelesenel.