Szekeres Viktor

Meglepetés filmek a Netflix legnézettebbjei között

Jól szerepeltek a Netflix karácsonyi filmjei.

Nem csak a Midnight Sky érdekelt nagyon, nagyon sok mindenkit a Netflix kínálatából az év vége felé, hanem egyes karácsonyi filmek is, mint a Karácsonyi krónikák 2, valamint az Alkalmi randevú - előbbit 68, utóbbit pedig 61 millió előfizetésről kezdték el nézni premierjeik első havában. A George Clooney-scifi 71 milliós filmkezdést produkált. Ezzel mindkét film a legnézettebb Netflixes darabok közé lépett fel a 2020-as kínálatból.

Tavaly egyébként a Charlize Theron-féle gigasiker, a The Old Guard (78 millió), az Enola Holmes (76 millió) és a Jamie Foxx-féle Project Power (75 millió) teljesített legjobban. A Netflixes "nézettségi" rekordot az Extraction tartja 99 millióval, megelőzve a 89 milliós Bird Boxot és a 85 milliós Spenser Confidentialt. (Az idézőjelet azért érdemes odabiggyeszteni a nézettséghez, mert értelemszerűen ezek a számok nem nézettséget jeleznek, hiszen az jóval 100 millió fölött van, tekintve, hogy egy előfizetést akár 5-en is használhatnak, és egy felhasználó többedmagával is ott ülhet a film előtt. A dolog másik oldala pedig az, hogy a Netflixes adatok nem azt mutatják, hogy hányan nézték végig a filmet, hanem azt, hogy hány előfizetés fogyasztott belőle legalább 2 percet.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cyberdog #2
    S mégis, csak a tavai évben 24 milliárd dollárnyi bevétele volt a NETFLIX-nek
    Így akár jó néhány 200 milliós költségvetésű filmet megengedhetnek maguknak.
    Az, hogy szar vagy sem, oly mindegy. Pandémia idején még a szar is szórakoztatni tudja az embert, csak szakítsa ki a bezártság és az aggódás körforgásából.