Szekeres Viktor

Nemsokára kezdődik az Indiana Jones 5 forgatása

Lehet, hogy 2022-ben láthatjuk az új Indy-filmet?

Tavaly év elején arról számolhattunk be, hogy Harrison Ford a CBS amerikai tévécsatorna vasárnap reggeli műsorában arról beszélt, hogy már tavasszal, egész pontosan áprilisban elkezdik forgatni az elég régóta húzódó következő Indiana Jones-filmet. Az egyben azt is jelentette volna, hogy 2021-ben tényleg bemutatásra is kerülhet az ötödik rész. Mindez természetesen meghiúsult a járvány miatt, de a projekt nem került le a napirendről. És lehet, hogy nemsokára tényleg elkezdik forgatni.

A mostani fülest nem más szállította, mint John Rhys-Davies, aki Sallah rajongói kedvenc karakterét alakítja a filmekben. A walesi színész a ComingSoon.netnek ugyan azt nem árulta el, hogy fog-e szerepelni a folytatásban, viszont arra utalt, hogy májusra tűzték ki a forgatáskezdés dátumát. És bár szkeptikus ennek kapcsán, azt viszont igencsak lehetségesnek tartja, hogy fel fogják kérni a visszatérésre.

Érdekesség, hogy pár éve még azt jelentették be, hogy 2019. július 19-én lesz az új rész premierje, azonban ahogy közeledtünk a dátum felé, elég egyértelműnek tűnt, hogy az időpont tarthatatlan lesz, és 2020. július 10-e lett belőle. Amikor azonban Steven Spielberg elkezdett dolgozni a West Side Story feldolgozásán, valamint a The Kidnapping of Edgardo Mortara című történelmi drámán, bejelentették az újabb csúszást, 2021. július kilencedikére. Ezt követően pedig a járvány miatt csúszott a film bemutatójának időpontja 2022. július 29-re.

Bár a rendező természetesen Steven Spielberg lett volna, de februárban visszalépett és James Mangold kapta meg a feladatot. Mangold jó névnek számít a szakmában, hiszen amellett, hogy olyan Oscar-favorit filmeket rendezett, mint az Észvesztő, A nyughatatlan vagy Az aszfalt királyai, a populárisabb műfajban is letette a névjegyét (Copland, Logan - Farkas, Kéjjel-nappal, Farkas).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!