Szekeres Viktor

Még egy klasszikus scifisorozat kaphat új változatot

Készül az új Buck Rogers.

Lehet, hogy Hollywood ismét feltámaszt egy klasszikus címet. Brian K. Vaughan, a klasszikus Y: The Last Man, és az elmúlt évek egyik legjobb képregényének tartott Saga írója ugyanis elkezdett fejleszteni egy Buck Rogers-tévésorozatot a Legendary ernyője alatt. A többek között a Dűnét és a Godzillát is jegyző produkciós cég multimédium megközelítéssel tervez, azaz nem csak tévésorozatban gondolkozik, hanem mozifilmben és animében is.

A neves ponyvahős 1928-ban mutatkozott be az Amazing Storiesban megjelent Armageddon 2419 című novellában, amit Philip Francis Nowlan írt, és egy emberről szólt, aki egy omlás következtében egy szénbányában ragad, ahol kvázi hibernálódik, és 500 évvel később tér csak magához. Ahol beáll harcolni az Amerikát elözönlő bandák háborújába. Egy évvel később a karakter saját comic stripet kapott, amit idővel játékok, rádiójátékok, képregények és filmek követtek. 1979-ben pedig tévésorozat főhős volt egy ideig Buck Rogers.

Egy sorozat fejlesztése, illetve fejlesztésének elkezdése azt jelenti, hogy a készítőktől a gyártó stúdió vagy a célplatform berendeli egy pilotepizód forgatókönyvét, amit velük együttműködve fognak végleges formába önteni, hogy aztán ezt követően, ha a forgatókönyv elnyeri az illetékesek tetszését, akkor azt a pilot berendelésével, vagy a teljes első szezon bekérésével honorálhatják - vagy pedig, ha nincs még gazdája a tervnek, akkor házalni kezdenek vele különféle lineáris tévécsatornáknál, illetve streaming platformoknál, hátha találnak rá vevőt. És persze az is előfordulhat, hogy többet nem hallunk egy sorozattervről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!