Szekeres Viktor

A Majmok bolygója-reboot hű lesz az eredeti filmhez

Új infókat tudtunk meg a tervezett Planet of The Apes-ről.

Még tavaly év végén derült ki, hogy azok után, hogy a legutóbbi A majmok bolygója-reboot remekül sült el (sokkal jobban, mint a Tim Burton-féle a 2000-es évek elején), a Fox stúdió máris új filmben (vagy franchise-ban) kezdett el gondolkodni, amihez szerződtették rendezői posztra Wes Ballt, aki pár éve Az útvesztővel robbant be, és később a trilógia másik két epizódját is megrendezhette. A forgatókönyvet is ő kezdte el fejleszteni, és a napokban egy, a Discussing Filmsnek adott interjújában elmondta, hogy filmje az eredetit tiszteletben fogja tartani, hű lesz ahhoz, miközben újabb ösvényt nyit a franchise számára - miképp az előző trilógia is.

A Pierre Boulle regényén alapuló sorozat folytatásáról már akkor szó esett, amikor megvette a Disney a Fox stúdiót, és akkor az volt a terv, hogy a Matt Reeves-féle trilógia világában játszódnának az új epizódok, azonban arról nem tudni, hogy a Ball-féle megközelítés esetében még ez-e a helyzet, vagy új irányba indulnak el.

A 2011-es A majmok bolygója: Lázadás (Rise of the Planet of the Apes) Amerikában 177, a világ többi részén pedig 305 millió dollár bevételt termelt, így az év egyik legmeglepőbb sikerévé vált. Míg a 2014-es folytatás, A majmok bolygója - Forradalom (Dawn of the Planet of the Apes) még ennél is jobban hozott: hazájában 209, Amerikán kívül pedig 500 millió dollárig jutott el. A War for the Planet of the Apes, azaz A majmok bolygója - Háború már némiképp csalódást okozott bevétel tekintetében, hiszen 147+344 millió dollár volt a bevétel-megoszlás az amerikai és az Amerikán kívüli piacok között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grobs #2
    Az eredeti film (ahogy a regény is, csak a vége tér el jelentősen) próbál logikusan állni a helyzethez, és ehhez képest megoldást adni. Nem hiszem, hogy ez ma elfogadható lenne egy mozifilmben. Egyszerűen lassú, és nem túl akciódús ... és annyira meg nem fergetegesek a párbeszédek sem. Szóval az eredetivel lenne munka, vagy eleve bukó.

    Az új meg olyan amilyen. Követte a a nem trilógiának szánt történetek trilógiává bővítésével járó mélyrepülést. Halál fölösleges folytatni. Ennyi erővel kitalálhatnának valami újat. Csináljanak egy bármilyen fantasy-t, és ha érdemes a folytatásra akkor lehet belőle franchise. Attól, hogy majmok bolygója alcímet kap szerintem semmivel nem lesz jobb a fogadtatása, sőt.
    Lehetne Orcs vs Humans ... ja ezt már ellőtték, de jó lenne :)
    Utoljára szerkesztette: grobs, 2020.05.28. 15:39:34