Szekeres Viktor

Folytatódik a mozis hiszti

A Cineworld is beállt az AMC mellé.

A minap számoltunk be arról, hogy azok után, hogy a Universal által premium video on demand kiadott Trollok 2 majdnem 100 millió dollár bevételt ért el Amerikában a mozik kihagyásával, és a stúdió elkezdett kacérkodni annak gondolatával, hogy más filmek esetében is járható út lehet ez a stratégia, az AMC mozilánc (ami nem azonos a tévétársasággal)y közleményben jelezte, hogy a jövőben nem fog otthon adni a Universal-filmek vetítésének, ami ezer amerikai mozit és jó pár Amerikán kívülit jelent.

Nos, gyorsan a Cinema Cityket is tulajdonló Cineworld is a nyomukba lépett annak ellenére, hogy a stúdió elég hamar felhívta arra a figyelmet, hogy a PVOD formátumra való koncentrálás nem jelenti azt náluk, hogy kihagynák a mozis forgalmazást filmjeikkel, vagy hogy rögtön lakossági forgalmazásba is kerülnének azok a mozis premierrel párhuzamosan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vanek úr #3
    A cikkben azt írják, hogy a bevételük elég magas volt (a 100 millió nem kicsit jó), nem véletlenül kezdtek el azon gondolkodni, hogy a többi filmjeikre is kiterjesztik ezt a módszert. Pláne ahhoz képest, hogy nem kell megállapodni a mozihálózattal (mert biztosan nem 'ingyen' vetítik a filmszínházak a filmeket; hanem a nézői bevételek mellett egy bizonyos részesedést is kapnak a Universal-tól/forgalmazótól). Vagyis így még akár több bevételük is lehet - nem véletlen, hogy az AMC úgy érezte, hogy erre lépnie kell. Csak lehet, hogy nem jó volt a lépésük.
  • Vanek úr #1
    Nem vagyok nagy moziba járó; de ezzel a döntéssel az AMC inkább csak öntökönrúgást ér el.
    'Nem vetítjük a filmeiteket' -> otthon megnézik az emberek -> rászoknak az otthoni mozizásra -> nem mennek el másra sem, hanem megnézik azokat is valami más cég vod szolgáltatásán -> üresek lesznek a mozik.
    Vagyis én az AMC helyében inkább csendben lenyeltem volna ezt a békát (vírusostul), és aztán (a vírus eltűnése után) újra visszacsábítanám a mozizókat. Mert a mozi mégiscsak mozi, és hangulat. De ha nem lehet megnézni az új filmek egy részét, akkor az egyszeri mozizó nem is akar majd odamenni. (Minek? Otthon olcsóbban meg tudom nézni legálisan kölcsönözve (ezzel támogatva a készítőket), és már a premier időpontjában!)