Szekeres Viktor

Már készül a Dűne 2

Kettészedték a Dűne történetét.

Bár hivatalosan a Warner Bros. még nem adott zöld utat a Dűne (Dune) folytatásának, a készítők terve egyértelmű, Denis Villeneuve, a rendező eleve csak úgy vállalta el az adaptációt, hogy Frank Herbert epikus scifijét nem kell beleszuszakolnia egyetlen filmbe. Természetesen a tervezett második epizód szkriptje már kész van és mondhatni bármikor forgatható lenne.

Amellett, hogy az első Dűne-könyvet még számos folytatás is követte, így bőven lehet bővíteni a moziban is az univerzumot, mint arról korábban beszámoltunk, a filmes készítő gárda dolgozik egy tévésorozaton is. Az HBO Max rendelte be a Dune: The Sisterhoodot, mely története a tervek szerint a filmmel párhuzamosan játszódna. A széria a Dűne-univerzumban feltűnő Bene Gesserit női rendről szól majd, mely tagjai tökéletesen urai a testüknek és az elméjüknek. Hozzáértők módjára boldogulnak a The Imperium hűbéri rendszerében, és a terveik Arrakisra viszik őket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ellaberin #1
    Mondhatnám ennek örülni kellene, de az elmúlt párpróbálkozások kritikán aluli produktumait látva inkább kétségeim vannak.
    Az első film talán méltó volt a könyvhöz, majd volt 1-2 könyv, ami magához az univerzumhoz, de mára már kinőtte a társadalom mind a filmet, mind a könyvek univerzumát. Szkeptikus vagyok, hogy egy folytatással egy tucat valaminél többet össze tudnának hozni, egy reboot meg kb. semmit sem jelentene a mai filmek mellett - ne legyen igazam.
    (Egyébként én mindig is ilyen felfogással bírtam; mármint, hogy ne forgassunk már eposzokat 10-20 évenként újra, csak azért, mert azóta felnőtt Pistike és neki már ez gagyi. Csináljon Pistike olyat, ami a többi Pistikének ma is tetszik. Vagy esetleg el is olvashat egy könyvet :P)