Szekeres Viktor

Döbbenetes nézettségi különbség a TV2 és az RTL Klub között

Vasárnap este nagy tarolás volt a hazai tévés piacon.

Ritkán látott nagy fölénnyel nyerte a vasárnap estét az RTL Klub, ugyanis miközben Az álarcos énekes 1,481 millió nézőt vonzott és 30,7%-os közönségarányt produkált, addig a konkurens hazai országos kereskedelmi csatornán, a TV2-n a Last Vegas című filmet csak 253 163-an választották a Nielsen mérései szerint, ami 5,6%-os SHR-nek feleltethető meg, vagyis több, mint ötször akkora volt az érdeklődés az egyik adó iránt.

Persze nézettségi adatok kapcsán tisztában vagyunk vele, hogy mindenki az érdekel, hogy vajon a kereskedelmileg releváns, 18-49 éves korosztályban mi a helyzet. Nos, ebben a csoportban még nagyobbat kaszáét az RTL Klub: 600 862 nézővel szemben 93 472 állt, ami 34%-os, valamint 5,8%-os közönségarányt jelent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #6
    Logikád életlen, de legalább kikezdhető. Nem kell végignéznem egy adást se, hogy lássam, gagyi. Konkrétan a reklámjából elég jól leszűrhető, hogy szar. Igényesnek meg végképp ne nevezzük, ahol egy mémsztár énekel, és még fel is ismerik, majd külön műsort csinálnak róla. És nem, nem kell nekiülnöm nézni, hogy tudjam, mi zajlik a világban.
    Utoljára szerkesztette: Zombee, 2020.04.27. 15:10:40
  • kalapos01 #5
    Ez nekem is érthetetlen, hogy ma, 2020-ban valaki még mindig itt tart, a trivialitásoknál. Ez nem úgy működik, hogy valaki ideírja, hogy nem jó, akkor nem lesz jó, mert ilyen alapon, ha olyasvalaki találna ide, aki szerint jó, akkor jónak kell lennie. A minőség nem attól függ, hogy ki ír be először egy kommentet.

    Szóval a kolléga kommentjéből csak egy dolog derült ki: hogy megnézte. Hogy azért, mert érdekelte, vagy mert reklám, nem tudni.
  • Sequoyah #4
    Viszont a "sikeres" az objektiven merheto, a "jo" pedig nem. Az hogy neked nem tetszik nem jelenti azt hogy nem jo. Nem te vagy a merce az izlesrendorsegen.
  • Zombee #3
    A sikeres nem feltétlenül egyenlő a jóval. Pl. most sem.
  • lodoviktrema #2
    Nem nézek tv-t,de pár másodperc keresgéléssel ki lehet deríteni, hogy egy vetélkedő utolsó epizódjáról van szó, amit általában többen néznek meg, míg egy random vígjátékot általában kevesebben.
    Valószínűleg azért is azt adták, mert az pénzügyileg jobb döntés.
    Úgy tűnik sikerült végre egy jó terméket venniük.
  • Cyberdog #1
    A lópikulát sem érdekli a mészáros tv.