Szekeres Viktor

Star Wars 9: csak meg lesz az az egymilliárd dollár

A Rise of Skywalker bármelyik pillanatban elérheti az egymilliárd dolláros bevételt.

A moziba járók Star Wars-imádata nem ismer akadályokat, az emberek újabb SW-epizódot tettek milliárdossá. Illetve fognak tenni bármelyik pillanatban, ugyanis a Star Wars: Skywalker kora (Star Wars: The Rise of Skywalker) a vasárnapot 989 globális bevétellel zárta - 478 millió dollár Amerikából, míg 511 millió az USA határain kívülről folyt be.

Ez persze papírforma, a nagy kérdés, hogy meddig fog eljutni a film - sokak szerint az 1,1 milliárd már bravúr lenne. Mindez pedig azt jelentené, hogy a 2 milliárdos SW7 és az 1,3 milliárdos SW8 után ismét visszaesik a bevétel, de a számokból persze az leolvasható, hogy sokkal több embernek jött be Nyolcadik Epizód, hiszen azt követően már jóval kisebb volt a lemorzsolódás, mint Az ébredő Erő után. Kérdés, hogy a következő trilógia első darabja (Kevin Feige vagy Rian Johnson fejlesztésében) hogy fog teljesíteni, ismét csökkenni fognak a számai, vagy tiszta lappal fog indulni? Az mindenesetre valahol riasztó, hogy a mostani epizód az eddig leggyengébben fogadott volt az új trilógiában, mind a kritikusok, mind pedig a nézők véleményei (ld. IMDb vagy CinemaScore) alapján.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • end3 #3
    Milyen értelemre vágysz, egy utópisztikus sablon-univerzumban és minden valóságot meghaladó "zöldvásznas" CGI-mesében, amelynek eredendő és egyetlen célja a készítők részéről a pénzkeresés, a mozinézők oldaláról meg a szórakozás? - Itt pusztán az ízlések és pofonok mérkőzhetnek, nem a tudás és tudatlanság... (Nekem pl. a 8-as rész volt uncsi, de ez utóbbi "agyhenger". - A mozinéző tömegek aktuális mentális állapotának kérdése is, hogy bejön vagy nem, - széljárás, holdállás, és persze nagymértékben a "zsebállás". - A kétmilliárd és az egymilliárd között pedig még az általánosan romló gazdasági helyzet is "bekavarhat". - A mozibevételek alakulása is egyféle szenzora a nyugati civilizáció éppen aktuális szociális-mentális állapotának.)
  • Zoliz #2
    "sokkal több embernek jött be Nyolcadik Epizód" pedig az még az utolsónál is rosszabb
    Az utolsó nem is olyan rossz csak semmi értelem nincs benne. Birkáknak tökéletes.
  • duke #1
    "Ez persze papírforma, a nagy kérdés, hogy meddig fog eljutni a film"

    Ja az egeszbol legfeljebb ennyi az erdekes, mert amugy az egesz uj trilogia felesleges, nem er semmit se.