Szekeres Viktor

Kristen Stewart mélytengeri horrorja is megúszta a 18-as karikát

Az Árok végül 16-os korhatárral kerül bemutatásra a magyar mozikban.

A mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 20. § (1) bekezdés értelmében a Magyarországon forgalomba kerülő filmalkotásokat a kiskorúak egészséges szellemi és lelki fejlődése érdekében a törvény 21. §-ban meghatározott kategóriákba be kell sorolni. Ennek céljából a mozgóképszakmai szervezet létrehozta és működteti a Korhatár Bizottságot, amely bizottsági ülés keretében javaslatot tesz a filmalkotások kategóriákba sorolására.


A napokban döntés született Árok (Underwater) korhatár-besorolásáról is, és a papírformának megfelelően a film 16-os karikát kapott - korábban a forgalmazó is ilyen, ideiglenes jelöléssel reklámozta a filmet, melynek Kristen Stewart, Vincent Cassel és T. J. Miller a főszereplője, és egy mélytengeri kutatóbázis személyzetéről szól, mely a túlélésért kénytelen küzdeni, miután földrengés rázza meg laboratóriumukat. A hazai premierre január 9-én kerül sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ender Wiggin #9
  A film egyébként nagyon rossz. A fizikát teljesen figyelmen kívül hagyja. A Deep Star Six 30 évvel ezelőtt sokkal jobban megoldotta a tengeri szörnyes problémát.
 • Macropus Rufus #8
  köszönöm a pontosítást ;)
 • Ender Wiggin #7
  Csak annyit vetnék közbe, hogy az R azt jelenti, hogy 17 éven aluli felnőtt kíséretében megnézheti. Az NC-17 az, amit nem nézhet 17 éven aluli... Amúgy az összes horror R-es, ami azért nem egy hardcore besorolás... Később lemezen meg visszakerülhetnek a durva jelenetek...
  Meg digitális formában biztos lesz unrated verzió, amiben majd stewart ciciben harapja ketté a szörnyet...
 • Macropus Rufus #6
  gondoltam, hogy nem a karikára gyártják a filmet :) de véleményem szerint egy horror akkor se legyen már 16-os besorolású mert még is milyen film az? A kis hableány lehet, hogy itthon nem kapott komoly besorolást de odaát R besorolást kapott ami ugye azt jelenti, hogy 17 évnél fiatalabb nem nézheti meg. A kis hableányt. Na most figyuz: ez a horror meg PG-13-at kapott odaát. Itthon 16-ot, de ez igazából csak annyit jelent, hogy megint kurva okosok akartak lenni, és szigorúak. Ez a film alapból 13-16 éves kortól nézhető. Ez nem horror. Ez egy kicsit paráztatóbb mese. (mint feljebb írtam: A Kis hableány durvább mint ez a film)
 • Ender Wiggin #5
  Hát, az USÁ-ban még megengedőbbek, mert PG-13, ami tényleg elég páratlan teljesítmény a horror zsánerben...
 • zetortraktor #4
  Kis hableány című film nem sok volt az elmúlt 30 évben, és az az egy Disney-mese sem 16-os karikával futott, és nincs semmi korlátozás a filmekben, mert nem a karikára csinálják a filmet, hanem a filmre csinálják a karikát. A magas karikát javarészt drogozás, káromkodás és szexre adják. Meg patakvérrel, de egy horror patakvér nélkül is lehet horror. Szerintem, ha az ember leírja 10 kedvenc horrorját, akkor biztosan talál nem 18-asokat is.
 • Macropus Rufus #3
  Ha jól emléxem nem írtam olyat, hogy a drog meg a káromkodás horror. Azt írtam, hogy ez a film - ami elvileg horror - abba a kategóriában van mint pl. a Kis hableány. Meg azt, hogy 18-as karika alatt nem kellene horronak léteznie, csupán azért mert ott már erős korlátozások vannak a filmekben. Egy horror legyen horror és ne délutáni matiné. Sztem.


  Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2019.12.30. 13:59:29
 • zetortraktor #2
  Nem attól lesz valami horror, hogy sokat drogoznak vagy káromkodnak benne. Persze kinek mi számít horrorisztikusnak.
 • Macropus Rufus #1
  biztos komoly horror lehet az ami 16-os besorolást kapott.
  Hasonló besorolást kapott am. a Kis hableány is. Meg a Mátrix 1-3, Deadpool 1-2, Lucy, T2, Amerikai szépség, Két tűz között, stb...
  Szóval biztos paráztató lesz a film... Horror 18-as karika alatt nem kellene, hogy létezzen. Sztem.
  (pontosítok: az amcsik mpaa besorolása szerint nincs 16-os film, csak R. Ez kb. a 16-osnak fele meg. A fenti filmek meg mind R kategóriásak voltak.)