Szekeres Viktor

Joker: hétvégén meglesz az egymilliárd dollár

Nem sokan hitték volna, hogy idáig eljut a Joker.

Péntek este 995 millió dolláros globális bevétellel állt a Joker, ami azt jelenti, hogy mostanra talán már meg is lett a filmnek az egymilliárd dollár, ami már csak azért is nagy szó, mert eddig ezt a határt még egy R-korhatáros filmnek sem sikerült áttörnie. A Joker Amerikában eddig 317 millió dolláros bevételt ért el, Amerikán kívül pedig 678 milliósat.

A film egyébként minden idők legjövedelmezőbb képregény-adaptációja lett, hiszen a költségvetése nem sokkal haladta meg az 50 millió dollárt és marketingre sem költöttek olyan sokat a Warnernél, mint más, kiemeltebb büdzsével rendelkező projektek esetében, a filmet szinte csak és kizárólag a kritikát és a szájhagyomány adta el. És még ki tudja, hol a vége, hiszen a pár hónapja a kritikusok által beharangozott Oscar-esély is realizálódhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    Függetlenül attól, hogy jó-e vagy sem (szerintem jó), az Oscarra nevezést (majd később a jelölést) minden évben meg kell ejteni, akkor is, ha csak szar meg imdb <2.0 filmek készültek. Miért ne lehetne versenybe küldeni, drámai is, jó alakítás és mentálisan sérült karakter is van benne. Nálam az év legjobbjai (talán épp a legjobb) között van, bár túl sok idei filmet nem láttam.
    Minden esély megvan rá, hogy vannak sokkal jobb filmek is idén, de hiába, ha pl. külföldi, vagy csak nem látták elegen a szavazásra jogosultak közül. Egy mainstream filmnek ismert színészekkel mindig előnye van, ráadásul ez képregényfilm. Bár hogy mennyire, az már kérdéses, mivel pár karakter köti csak a Batman-hoz, de teljesen új eredettörténetet kapott Joker.
  • kalapos01 #2
    Mármint arra célzol, hogy nálad nincs benne a legjobb tíz ide filmben? Nálam sincs, de most nagyon triviálisat mondok, mert ér Oscar-nevezést, vagyis jelölést, ha azok, akik jelölhetnek Oscarra, érdemesnek találják jelölésre. Te a saját top5-re gondolsz, ahova nem ér jelölést, ez tiszta sor. De más listájára ettől még felférhet. Mert az más listája. Amire lehet, hogy a te top5-öd nem fér fel.
  • Paddy #1
    Nem volt rossz film, de Oscar nevezést nem ér.