Szekeres Viktor

Megint távoznak a tervezett Star Wars-filmek írói

Nem először fordul elő, hogy a Star Wars kiszemelt írói távoznak a projektből.

Nem zökkenőmentesek a Star Wars-filmek előkészítései és forgatásai. Korábban a Zsivány Egyesnél kellett új írót és rendezőt behozni az utóforgatásokhoz, a Han Solo-film esetében konkrétan a munkálatok közben váltottak rendezőt, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy eredetileg Colin Trevorrow rendezte volna a Kilencedik Epizódot, Josh Trank pedig a második Star Wars-antológia filmet, de egyikük sem jutott e a produkció megkezdéséig.

Nos, a sorminta folytatódik, immáron nem David Benioff és D.B. Weiss készíti a következő Star Wars-trilógiát, a hivatalos magyarázat szerint azért nem, mert a duó a Netflixes szerződése mellett nem tudna elég időt szakítani a filmekre, melyeknek már a premierdátumát is kitűzték. Hogy mi lesz a filmekkel, azt nem tudni, de a józan ész azt mondatja velünk, hogy Rian Johnson tervezett trilógiája lép ezek helyére, hiszen azzal senki sem tudta, mi lesz a helyzet, ugyanis korábban úgy nézett ki, hogy 2027 előtt nem kerülhet bemutatásra, ami elég abszurdnak hatott. Mindez már csak azért is papírforma lenne, mert Johnson mondhatni az egyetlen olyan nem az akolból hozott Star Wars-rendező, akivel az elmúlt években a LucasFilms nem akasztotta össze a bajszát. Illetve ne feledjük, hogy Kevin Feige is elkezdett fejleszteni valamit a Star Wars-univerzumban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #12
    Ostobaságot beszélsz.
  • zetortraktor #11
    "Regényforrásból forgatókönyvet írni sokkal könnyebb, mint teljesen saját sztorit kitalálni, "

    wow. ez valami ordas nagy baromság. sokkal nehezebb regényt adaptálni. egy random hollywoodi filmes író évente kitalál 10 sztorit, pitchel és megír 10-15 outline-t, amikből ír egy vagy két saját szkriptet. mindegyik fiókjában ott van 20 saját szkript. a meglévő anyagot sokkal nehezebb kezelni, mert a karakterek nem az íróé, nem az ő írói hangján szólalnak meg, ráadásul ugye szét kell szabdalni az alapanyagot, eldönteni, mit hagyjon ki és mi maradjon. saját sztori esetében totális a szabadság, eleve úgy lövi be az ember, hogy megfelelő hosszú legyen, stb.

    alapból minden író azt szereti, ha sajátot írhat. ezért lesz író. ezért van az, hogy a legtöbb sorozat gyorsan túl is lép a könyveken, mert az íróknak az az igazi munka, amikor saját alkothatnak.
  • cateran #10
    Hat ez pont, hogy nem igy volt...
    "Back in April, on the eve of the season premiere, David Benioff and Dan Weiss gave an interview to Entertainment Weekly in which Benioff discussed the show’s final season, and let slip how eager HBO was to keep things going.

    “HBO would have been happy for the show to keep going, to have more episodes in the final season. We always believed it was about 73 hours, and it will be roughly that. As much as they wanted more, they understood that this is where the story ends.”"
  • Zombee #9
    Elég gyanús, hogy Benioff és Weiss nem egymagukban írták a forgatókönyvet. Vagy ha azt ők is írták, de a sztoriba biztos besegítettek a stúdiónál, hogy biztosra mehessenek.

    Ahogy Johnson is lehet jó rendező, de hiába, ha írt egy szart, abból senki nem rendez jó filmet. Márpedig hivatalosan ő a felelős az egész sztoriért is, nem csak magáért a forgatókönyvért.
  • wraithLord #8
    Hát azért regényt sorozatforgatókönyvbe adaptálni nem olyan könnyű szerintem. Simán el lehet ismerni nekik, azt nagyon jól csinálták. Hogy amikor "kifújt" Martin sztorija (lusta volt megírni a folytatást), miért lett olyan, amilyen, azon lehet filózni. De egy biztos, Benioffék nem a saját pénzükből csinálták a sorozatot, a sorozat pedig gyakorlatilag átment hollywoodi "szuperszarba", ami arra utal, hogy nem akart az HBO kockáztatni. Persze könnyen lehet, hogy Benioffék se tudnak saját sztorit írni, nem tudom, de Martin helyett elég nehéz. Ha jó, ha nem jó, amiket Martin ír (mert ezen is megoszlanak a vélemények), mindenképpen egyedi stílus.
  • wraithLord #4
    Viszont a többi szezon jó volt, és azt is ugyanúgy ők csinálták, mint a 2 (vagy egyesek szerint 1) rosszat. Következtetés: lehetséges, hogy nem velük volt a gond...

    (Ők forgatókönyvet írtak a regényből, nem regényt. Nincs regény, a jól bevált Martin csavarok helyett jön a jól bevált hollywoodi hígfos. Mert ugye a többségnek ez is tetszett, ahogy azt várni lehetett.
    Benioffék nem Martinok, nem lehet kockáztatni, hogy majd összekreatívkodnak valamit a stúdiónak. Valami ilyesmi lehetett szerintem.

    Rian Johnson meg biztos jó rendező, de az SW8 szerintem egy jó nagy kalap kaki lett, úgyhogy tényleg "jó hír", hogy az egyetlen trilógiát, ami marad, ő rendezi. De persze nekem aztán tökmindegy...)
  • cateran #2
    D&D vagy Rian Johnson? Hmm...Sophie valasztasa...Egyik rosszabb, mint a masik...(Johnson volt az egyetlen, aki a langymeleg szarig benyalt..eredmeny: The Last Jedi....hat kosz, de kosz nem...D&D meg....GoT utolso 2 szezon...ehh....)
  • lonvard #1
    Na egy jó hírrel kezdődik a nap. :)