Szekeres Viktor

A legtöbben a TV2 híradójából tájékozódnak

A TV2-es Tények ezúttal egy hajszállal, de nézettebb volt az RTL-es Híradónál.

Jót versenyez egymással a Tények, valamint a Híradó, azaz a TV2 és az RTL Klub napi hírműsora. Idén már volt olyan hét, amit össznézőben simán húzott be a TV2, de volt olyan is, hogy az RTL Klub nyert lazán. Múlt héten nagy küzdelem folyt a 4+-os koronáért, és a nézettségi adatok alapján hétköznap a TV2 697, 677, 656, 699 és 642 ezer nézőt érdekelt, míg a Híradó 616, 691, 679, 692 és 625 ezer nézőt. Előbbi nézettségét azonban a reklámszünet beékelhetősége miatt létrehozott 50 perces Tények Pluszával is meg kell növelni, mely sorban 740, 698, 718, 704 és 680 ezer nézőt ültetett le a képernyők elé.

Más kérdés, hogy a 18-49 éves korosztályban viszont sima RTL Klubos sikereket regisztrálhatunk - mindenki leszűrheti a következtetést, hogy mit jelent ez, vajon a fiatalok és a "nyugdíjasok" preferenciái kapcsán. Az RTL Klub 150-160 ezer fiatalt ültet le hírműsora elé, míg a TV2 120-130 ezret.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #16
    (Azt kifelejtettem, hogy az is egy sajtóorgánum jellemzője, hogy mit közöl és mit nem, de ez megint nem a közölt anyagok hitelességének kérdése.)

    Nem tudom pontosan, hogy volt a filmben, de az ördög legnagyobb trükkje az volt, hogy elhitette velünk, hogy nem létezik. Ennek inverzeként manapság az kiabálja rá mindenre, hogy féknyúz, aki a legtöbbet hazudja, mert tudja, hogy sokan felülnek mögé, így lehetetlenítve el a hitelesek hitelességét.
  • kalapos01 #15
    De ez van, ebből is látszik, hogy mennyire hatásos az a taktika, amit egyes politikusok űznek, miszerint a sajtót támadják és hiteltelenítik, hiszen a hiszékenyebbek elhiszik, hogy csak félre akarják vezetni őket - ld. ezeket a távirányított kommenteket. Akinek van esze, annak azért az esetek 90%-ában simán lejön, hogy mikor kamu egy hír, amikor egyoldalú a tájékoztatás
  • kalapos01 #14
    A hozzád hasonló naiv és hiszékeny, könnyen befolyásolható emberek egyébként mindennek a fertőzői. Az olyanok, akiknek nincs semmilyen információja, csak a gumicsontot lóbálja. Hitelességről csak akkor tudnál nyilatkozni, ha olvasnád ezeket a sajtótermékeket, de nem olvasod. Hitelességről hitelesen akkor nyilatkozhatsz, ha van saját tapasztalatod az ügyben. Neked nincs. Te azt mondod, amit másoktól hallasz vissza. És ez az egyik legjellemzőbb kortünet.

    Válassz ki egy _HÍRT_ az Indexen. Vagy az Origón. Egy hírt. Ami nem vélemény. Szinte biztos, hogy hiteles lesz. Nem az a baj, hogy a hírek nem hitelesek. Ha valami vád érheti a híreket, az az egyoldalú tálalás. Egy hírt is többféleképp lehet megfogalmazni anélkül, hogy a hitelesség csorbulna.

    Onnan lehet tudni, hogy kikre hat az agymosás, akik 5 vagy 10 éve még teljesen másképp beszéltek, azonban egy ideje a politikusok által hangsúlyozott lózungokat visszhangozzák. Akik képesek önállóan gondolkodni, azok nem politikusok által beléjük táplált hívószavakkal érvelnek, hanem sajátokkal.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2019.10.17. 06:56:50
  • ostoros #13
    Azokat sem olvasom. Ezt add össze.
    Lényegtelen információkat minek tömjek az agyamba? Bulvár az egész.
    Az Orbán Viktor azt mondta... stb. stb is bulvár. Lényegtelen.
    A valódi világ az, ami körülvesz. Az, hogy háromszáz kilométerrel arrébb mi történt X Y-al kurvára nem befolyásolja senki életét...

    Ami valóban befolyásolja az ember életét, arról meg a "hírek" nem igazán írnak. 99%-ban értelmetlen híreket olvasni.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.10.16. 20:10:27
  • gombabácsi #12
    látom egyre több ember rájön, hogy mindkét politikai oldal hazudik :)
  • Relixo #11
    "A legtöbben a TV2 híradójából tájékozódnak "
    Ha ez tényleg így van akkor ez az ország még nagyobb szégyen mint gondoltam....
  • Szefmester #10
    Igazad van.. a fészbúk, a 888, az origo, az index mind mind hiteles hírforrás.. :D Ne nevettesd ki magad még jobban.
  • csicso82 #9
    EZ valami kormánypropaganda reklám? Az RTL Klub MINDEN téren veri a TV2-őt, hébe-hóba egy-két elsősége lehet de csak az csak a véletlen műve lehet.

    Ki kéne mászni O1G seggéből!!
  • Vanek úr #8
    Miért? A neten is (meg fb-on is) ott vannak a 888.hu és társai! :p :)
  • ostoros #7
    Bocs már, de én nem nézek tévét. Hozzám képest ti mind agymosottak vagytok. :)