Szekeres Viktor

Cigizni fognak Roland Emmerich háborús filmjében

A Midway korhatár-besorolást kapott.

Az amerikai korhatár bizottság, az MPAA újabb adag filmet tekintett meg premier előtt, és hozta meg döntését azok besorolására vonatkozóan. Az egyik szóban forgó alkotás Roland Emmerich háborús filmje, a Midway volt, mely nem esett a jelek szerint túlzásokba és PG13-as besorolást kapott, vagyis 13 éven aluliak is megnézhetik nagykorú felügyelete mellett.

Az MPAA ilyenkor mindig megindokolja a döntését, és ezúttal is sikerült egy régen látott komponenst kiemelni. Az nyilván nem meglepő, hogy háborús erőszakot tartalmazó jelenetek sorozatát (valamint vonatkozó snitteket) fogja tartalmazni a film, és ez komolyan hozzájárult a korhatárhoz, de ezeken kívül a bizottság jelezte, hogy a film nyelvezete sem lesz teljesen tiszta, valamint dohányozni is fognak a Midwayben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #9
    ha már ide hoztad ezt a kérdést: az alkohol drog, még sem cenzúrázzák a filmekben a dolgot, sőt egy csomó helyzetkomikum épít a hót részeg karakterekre. És közben tudjuk, hogy a ciginél több nagyságrenddel károsabb az alkohol.
    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2019.10.09. 15:27:33
  • Vata111 #8
    Engem inkább a fegyverek zavarnak ebben a felforgató alkotásban. Egy csomó ember meghalt azoktól a fegyverektől, igazán nem kellene mutogatni őket! Még valami őrültnek megint lövöldözni támad kedeve aztán nyakunkon a 3. vh. Miért nem barkóbában, vagy aktivitiben mutatják meg egymásnak az amcsik, meg a japók, hogy ki miben tudós?
    Én PG33-at adnék neki, ha tehetném, valamint persze betiltanám az egészet. Aztán elégetném a kópiát, rendezőt, meg a forgatókönyvírót is.
  • Akva #7
    "egy komplett generációnál okozott extrém arányban tüdőrákot ez a szar"

    És enne4kmi köze ahhoz, hogy egy korhű filmben mindenki dohányzik? A pestis még sokkal több halált okozott, de azért a filmekben nem helyettesíthető csalánkiütéssel.
  • Zombee #6
    A 30-as, 40-es években kb mindenki dohányzott, a korabeli filmekben is szívták. Képzeld már el Humphrey Bogart-ot cigi nélkül. Mondjuk ő ebbe halt bele. :)
    Vagy később Bruce Willis-t. :)
  • BrockSamson #5
    A cigaretta drog, tehat jogosan szurik a hasznalatanak megjeleniteset. Nem mintha akarkit is erdekelne a korhatar besorolas, amig nem lehet miatta panaszkodni...
  • TokraFan #3
    Ennek semmi köze a PC-hez, egy komplett generációnál okozott extrém arányban tüdőrákot ez a szar. Remélem, nem fogják ismét divatba hozni...Épp elég volt nekünk az idősebb korosztályt felvilágosítani, mennyire sötétek voltak, jó lenne nem elölről kezdeni.
  • ostoros #2
    Hát mert átestünk a ló túloldalára... korábban a dohányipar reklámja miatt EGYFOLYTÁBAN dohányoztak a főszereplők, ma meg már nem PC...
  • Montanosz #1
    miért ne dohányoznának? mindenki dohányzott, erről minek cikket firkantani?